SP ontsteekt lichtjes voor arme kinderen

NOORDOOSTPOLDER
De SP heeft maandagavond voor het gemeentehuis van Noordoostpolder 1600 waxinelichtjes aangestoken. Elk lichtje staat voor één kind in de gemeente dat in armoede opgroeit.

Met de actie wil de SP laten zien hoe groot het armoedeprobleem in Noordoostpolder is. Later op de avond werd op verzoek van de socialisten in de commissie Samenleving gesproken over preventieve armoedebestrijding.

Volgens de partij kan ieder arm kind € 150,- subsidie van de gemeente krijgen voor sport of cultuur, maar is dat te weinig. Slechts zo'n 200 kinderen zouden hier het afgelopen jaar gebruik van hebben gemaakt. De partij denkt dat de gemeente de regeling onvoldoende onder de aandacht brengt.

reacties (10)

 • Paul

   

  U slaat de plank volledig mis en begrijpt blijkbaar niet wat ik bedoel, jammer

  reageer
 • 13xx

   

  Dat komt door de armoede val. Wanneer iemand van bijstandniveau naar een fractie boven bijstandsniveau gaat, gaan de netto inkomsten omlaag. Helaas willen vele ´liberale´stemmers (vvd, aan afsplitsing van de vvd en d´66, bij de laatste verkieszingen van 2014 47% van de Almeerse stemmen) oftwel twee keer modaal en meer steeds minder belasting betalen ! Waarom zoekt u het niet daar?

  reageer
 • Frackingjohn

   

  Je kan ook spelen en sporten zonder luxe accommodaties. Kinderen welke opgroeien zonder game computer en ander excessieve luxe middelen leiden een gezonder leven. Daar kan menig ouder jaloers op zijn. Beter is het voor de SP de Nederlandse staat aan te klagen bij het Europese hof om de wantoestanden in de gezondheidszorg en vele andere mensenrechten zaken hier in deze suikerbieten republiek.

  reageer
 • tries

   

  Er zijn ook genoeg werkenden die dus niet arm zijn maar ook de sportclub niet kunnen betalen. Of de muziekles.... daar zijn toch ook geen potjes voor? Snap best dat ieder kind moet kunnen sporten maar het is niet voor jan en alleman weg gelegd. ..

  reageer
 • Paul

   

  Mijn dochter is alleenstaande ouder, ze heeft altijd gewerkt, kind naar de creche, ze redt het prima ook haar dochter zit op dansles en heeft leren zwemmen , ze kan prioriteiten stellen en maakt geen schulden, niemand in Nederland is arm met al die toeslagen , kinderbijslag, kindgebonden budget en vrijstellingen gemeentelijke belastingen, door al dat gepamper is de prikkel om te gaan werken niet aanwezig bij veel mensen het wordt tijd dat de SP dat ook is in gaat zien, kind wat in armoede opgroeit hou toch op met dat geklaag

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacobus MG

   

  Harry heeft gelijk ! Stop met goederen te schenken. Maar leer de betreffende kinderen een belangrijke les. Er is een weg om uit de armoede. En dat is niet de weg die je ouders bewandeld hebben. Als je echt uit de armoede wil komen, dan vraagt dat energie, veel vechtlust en nog meer doorzettingsvermogen. En de diepe wil om onafhankelijk te zijn. En zeker onafhankelijk te willen zijn van de hele zieligheidsindustrie. Die bestaansrecht ontlenen aan het arm en initiatiefloos houden van hele volksstammen. Ronald Reagan zei eens ; het ergste wat een mens kan overkomen is dat er iemand bij hem aanbelt en zegt ; "ik ben van de overheid en ik kom u helpen". Als je echt de armoede wilt ontstijgen, onthoud dan 1 ding ; socialisme is niet sociaal !

  reageer
 • Jeannette

   

  Zou deze actie ook in dronten swifterbant en Biddinghuizen

  reageer
 • Julia

   

  Dat helpt! Geef die kinderen een gratis sportabonnement en sportkleding. En kom die ouders financieel tegemoet. Men weet toch met Kerst altijd tig duizenden euro's op te galen in de kerk. Doe dit dan ook nu voor je eigen inwoners. Een kaarsje helpt geen klap!

  reageer
 • Harry

   

  al die toeslagen en voorzieningen houdt de ouders lui. Een schop onder hun kont moeten ze hebben.

  reageer
 • Barbara

   

  Goeie actie..Kinderen zijn licht, en geven licht, dat moet je zien te belonen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert