Jachthavens willen Bataviahaven overnemen

LELYSTAD • Ma 7 maart 2016 | 20:39 • Maandag 7 maart 2016 | 20:39
De drie commerciële jachthavens in Lelystad willen de exploitatie van de Bataviahaven overnemen van de gemeente. Dat voorstel doen zij in een brief aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

De Jachthaven Lelystad, Flevo Marina en Deko Marine denken dat zij de Bataviahaven winstgevend kunnen exploiteren. Onder de Stichting Bataviahaven lijdt de haven al enkele jaren verlies. Vorig jaar trok de gemeente € 78.000,- extra uit om tegenvallende inkomsten te dekken.

De drie jachthavens zeggen verder dat zij last hebben van oneerlijke concurrentie, omdat de Bataviahaven lagere tarieven kan vragen. Ook zouden passanten er langer mogen liggen dan 48 uur die volgens de havens is afgesproken.

Met hun aanbod reageren de jachthavens op uitspraken van wethouder Van den Heuvel. Die zei in januari in de gemeenteraad dat hij van de Bataviahaven een gemeentehaven wil maken, omdat er onder commerciële partijen geen belangstelling zou zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel