Vragen over defecte verkeerssluis bij Poort

ALMERE
De PvdA in Almere wil weten wat de gemeente gaat doen om de verkeerssluis bij de Pampusweg en Godendreef in Poort te repareren. De fractie gaat hierover vragen stellen aan het college van b en w.

Wijkbewoners vertellen de PvdA dat de Poortdreef geregeld lange tijd volkomen vast staat, als door files op de A6 sluipverkeer zich een weg zoekt door Poort. Sinds 2009 moet een verkeerssluis nabij de Godendreef sluipverkeer uit de richting Lelystad ontmoedigen, maar die werkt al enige tijd niet.

Hoewel het verkeer 's ochtends ook vaak vaststaat op de Elementendreef richting de oprit naar de A6, klagen de wijkbewoners hier minder over.

reacties (17)

 • Arno

   

  Bizar! Deze weg lag er al voor dat Almere poort er kwam. De weg uit lelystad sluit aan op de weg in de wijk, maar loopt niet door de wijk. Daarnaast, was deze weg er al voor dat de mensen daar kwamen wonen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kunt je drie keer een slag in de rondte redeneren, uiteindelijk is het probleem dat we 's morgens allemaal met ons autootje over één weg naar het vasteland willen, en 's avonds weer allemaal de andere kant op. Een goede doorstroming kan alleen voor een redelijke prijs bevorderd worden door rijstroken aan te leggen waarop het verkeer 's ochtends naar het vasteland rijdt en 's avonds in de tegenovergestelde richting.

  reageer
 • Wat is nu echt het probleem?

   

  Is nu echt het probleem dat de sluis niet werkt, of dat je er (als ja na 7 uur de A6 op wilt vanuit Poort) er toch al snel zo'n 30 minuten over doet om de snelweg op te komen? Natuurlijk mag het verkeerd uit Lelystad en Almere-Buiten over de dijk rijden als dit voor hen korter is. Maar voordat de splitsing in de A6 werd gemaakt, kwam er lang niet zoveel verkeer over de dijk als dat nu het geval is. Ik heb vanuit mijn woning zicht op de Poortdreef en zie dat de hoeveelheid verkeer dat er nu overheen rijdt, vergeleken met de tijd voordat de splitsing in de A6 is gemaakt, is in mijn ogen al snel verdrievoudigd. Wanneer je de hoeveelheid verkeer dat van de dijk af komt vergelijkt met wat er vanuit Poort bij komt, dan verwacht is dat er zo'n 60 tot 70 procent van het verkeer van de dijk komt en slechts een klein deel vanuit Poort zelf. Er is dus veel verkeer dat vroeger wel de A6 nam, maar nu de file wil vermijden door over de Poortdreef te rijden. (Deze groep wordt daarom ook terecht aangemerkt als ‘sluipverkeer’.) Hierdoor is de tijd die het kost om de oprit van de A6 te bereiken echter wel belachelijk lang geworden en is in mijn ogen het voordeel voor hen al weg en worden de bewoners van Poort hierdoor ook benadeeld. De sluis weer in werking stelling is een manier om deze route minder aantrekkelijk te maken voor diegene die alleen maar sneller af willen zijn. Wanneer er over sluipverkeer wordt gesproken, dan wordt dus deze Voor diegene die deze weg al jaren gebruiken omdat het simpelweg korter is, zal het dan iets meer tijd kosten om dezelfde route te rijden. (Hoeveel weet ik niet) Iemand die hier ervaring mee heeft? Een andere mogelijkheid zou zijn om een alternatieve ontsluitingsweg voor Poort te maken. En hierbij is de Hogering geen optie, omdat die al erg druk is. Wanneer dit dè ontsluitingsweg voor Poort zou worden, dan verplaats je het probleem alleen maar. Een alternatieve ontsluitingsweg zou dan ook op een eigen toerit naar de snelweg moeten leiden, maar of dit realistisch is...

  reageer
 • Lelystedeling

   

  @riccardo, het is gewoon de n701, autoweg, die dankzij almere poort van 100km/u naar 80 / 50 gegaan is. Die 'woonwijk' is er dus later gekomen en had niet gehoeven. Btw, de wijk ligt gewoon naast deze weg dus gaat er niet dwars door heen. Blijft dat Lelystedelingen net zoveel recht hebben op deze weg.

  reageer
 • Arjan

   

  Laten we vooral niet vergeten te benoemen welke partij er met dit burger-vijandige plan komt: de PvdArbeid, u weet wel, die mensen die arbeiders haten, want zij zijn zo ontwikkeld en progressief in hun denken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Almerepoortenaar

   

  Voor alle klagende lelystedelingen, de verkeerssluis sluit de weg sowieso niet in zijn geheel af maar het verkeer wordt gedoceerd doorgelaten. Ik kan me goed nagaan dat er hoopjes mensen zijn die al jaren over de dijk richting Amsterdam rijden en dit niet zien zitten. Toch vind ik het wel nodig deze sluis weer in te zetten daar de mensen die in almere poort zijn gaan wonen er veelal voor hebben gekozen dicht bij Amsterdam te wonen, de gemeente Almere heeft ook de wijk gepromoot vanwege zijn ligging.

  reageer
 • Flevolander

   

  Lelystedelingen moeten over de dijk kunnen rijden naar de Hollandsche brug. Lelystad is de hoofdstad van Flevoland, zij moeten toch wat druk kunnen uitoefenen op almere. Ik heb in Lelystad haven gewoonte in 1995 en werkte toen op Schiphol. Ideaal was de dijk scheelde me 30 min aan reistijd en dat buiten de spits in de spits was het meer dan een uur. Als je nu van lelystad haven naar schiphol moet 2,5 uur in de spits over de A6 A1 A9/A10. Ik zie het al voor me de volgende functioneringsgesprek.. Het valt me op dat je regelmatig te laat komt..ja eeeh ziet u Almere heeft lelystedelingen verboden om tijdens de spits over de dijk te rijden en nu moet iknl over de snelweg en is dat is meer file... Waarom ga je dan niet met de trein... Eeh ja dat heb ik ook gedaan .. Maar 3 dagen van de 5 was er vertraging op het spoor bij Lelystad of een spoor helemaal afgesloten of de overstap op station Weesp was te laat of was er niet. Tja dan moet u maar verhuizen.... En trouwens u salaris wordt dit jaar niet verhoogd eerst maar eens een jaar proberen op tijd te komen.

  reageer
 • Riccardo

   

  Het is heel makkelijk: werkverkeer mag gewoon niet door een woonwijk rijden. Punt. Dus sluis repareren of weg van de dijk naar de hogering gebruiken. Als de bewoners van Lelystad haven met verkeer in hun woonwijk geen probleem hebben, kunnen ze daar graag een provinciale weg door laten bouwen

  reageer
 • Dick

   

  Heb ik nieuws voor je, ne N701 loopt door Lelystad-haven heen. Nu jij weer.

 • De ingenieur

   

  Het verkeer gaat helemaal niet door een woonbuurt. De weg gaat buitenom en was er veel eerder dan de woningen.

 • Almeerder

   

  Deze verkeerssluis had er sowieso nooit mogen komen. Het dwingt mensen uit Lelystad Haven, die decennialang via deze weg naar Amsterdam hebben gereden, dagelijks dik 10km om te rijden. Als oplossing kan er misschien aan gedacht worden om Almere Poort via de Hogering te ontsluiten.

  reageer
 • Monique de Groot

   

  Belachelijk als ze die sluis weer in gebruik gaan nemen. Worden er nog meer mensen gedupeerd. Komen mensen die in Lelystad wonen en in Almere_Poort werken ook nog eens in de problemen. Waar zijn we mee bezig!!!! Laat het probleem waar het vandaan komt en los het op!!! Laat ons met rust!!!

  reageer
 • Piet

   

  Ik rijd al 25 jaar regelmatig van Lelystad over de dijk naar de Hollandse Brug. Dat ging altijd prima, totdat die brug gesplitst werd. In de zomer wordt hij nog een keer aangepast en in december krijgen we de definitieve situatie, waarbij de files verdwenen zouden moeten zijn. Nu investeren in een sluis is dus geld weggooien. Volgend jaar rijdt het allemaal weer prima door.

  reageer
 • Rob

   

  Sluipverkeer ??? Al jaren vanaf ( 1980) rijd ik deze route omdat Ik aan de dijk woon waarom zou ik nu een veel langere Route moeten gaan rijden omdat De nieuwe bewoners van poort dat graag willen Laat ze zelf maar om rijden belachelijk

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Idd, mensen die uit Lelystad-Haven komen worden gewoonweg GEHINDERD. Slaat nergens op, die kreet "Sluipverkeer". Het is een hele gewone, proviciale weg. Gemaakt voor het autoverkeer, al tientallen jaren. Daar is niks verkeerds aan. Als ik eerst zou moeten omrijden om op de A6 te komen, is dat meer dan 10km extra. Hoezo goed voor het milieu? Slaat nergens op, dit soort verkeers- en doorstroomHINDERENDE maatregelen!

  reageer
 • 13xx

   

  wat pas echt goed is voor het milieu is dat je met de trein gaat.

 • FdH

   

  Laten ze het oplossen waar het probleem echt zit! Dit rijbaansplitsing etc is van de zotte. Precies waar het verkeer moet invoegen ook maar twee rijbanen. Werkzaamheden gaan voor doorstroom op 1 van de drukste verkeerspunten van Nederland. Af gelopen weken staat er maar 1 graaf machine de betonnen rand weg te breken. Als men gewild had had men gewoon vier rijbanen kunnen doortrekken vanaf Poort tot aan het knooppunt A1, maar dat kost te veel zeker..

  reageer
 • De ingenieur

   

  U zult het allemaal beter weten en het project wel even snel anders doen.

 • Lelystedeling

   

  Ik rij over de dijk, daar ik in lelystad-haven woon en voorkom zodoende veel onzinnige km's. Het is van de zotte dat er uberhaubt een sluis staat. Ik betaal genoeg wegenbelasting en op deze manier worden mensen gewoon dwarsgezeten. Wij als Lelystedelingen zijn nu de dupe van Almere Poort. De weg moet gewoon toegangelijk blijven voor iedereen. Geen discriminatie op woonplaats...

  reageer
 • De ingenieur.

   

  Waarom zouden weggebruikers die over de dijk rijden gehinderd moeten worden. Het is een normale weg en iedereen heeft gewoon wegenbelasting betaald om over de openbare weg te rijden. Het is voor mensen uit Lelystad-Haven en Almere-Buiten Noord de gewone route om te rijden. De gemeente doet er beter aan het ding in zijn geheel weg te halen. Als er gedoseerd moet worden dan doet men dat maar aan de woonwijk kant. Het is een waanidee dat dichtbij wonenden voorraang zouden moeten hebben.

  reageer
 • pietertje

   

  het is een drama sinds ze met de a6 bezig zijn. de op en afrit van stad had allang klaar moeten zijn. Daarnaast is de wegspliting op de a6 zelf die de problemen veroorzaakt. Daar moet eens naar gekeken worden het staat altijd vast daar. En waar de a6 de a1 raakt is ook een bottleneck.. En dan heb ik het nog niet eens over die gasten die alleen maar links blijven rijden met hun bestelbusjes,

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert