Actiegroep blij met uitstel boringen schaliegas

NOORDOOSTPOLDER
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er de komende zeven jaar geen schaliegas wordt gewonnen. De Noordoostpolder is in beeld geweest als locatie voor proefboringen naar schaliegas.

De Flevolandse actiegroep Tegengas is blij met het uitstel van boringen naar schaliegas. Wel hoopt voorzitter Henk Tiesinga dat van uitstel afstel komt.

Het kabinet besloot eerder al deze kabinetsperiode geen schaliegas te winnen. Ook is de komende vijf jaar geen commerciële opsporing en winning van het gas toegestaan. Het winnen van schaliegas is omstreden omdat er schade aan het milieu en de bodem door kan ontstaan.

reacties (4)

 • Moo

   

  Hopelijk dat het "van uitstel komt afstel" is en niet "uitstel van executie "... .

  reageer
 • Frackingjohn

   

  Jullie geleufn et? deze lobby gaat over lijken, na de verkiezingen wordt er weer overnieuw over gesproken. Overigs het grondwater is al ernstig vervuild DDT etc.

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  Heel goed nieuws. Ik zag op een kaart bij de NOS Nieuwsapp, dat er onder den Haag en Wassenaar waarschijnlijk ook schaliegas gewonnen kan worden. Misschien een goed idee om over zeven jaar, als het weer mag, daar proefboringen te doen?

  reageer
 • Gaya

   

  Fracking, de gebruikte wintechniek om schaliegas ondergronds los te breken uit hard gesteente, creëert grote milieurisico's. Bodem en grondwater kunnen ernstig vervuild raken, niet alleen met de gebruikte chemicaliën, ook met zware metalen en radioactieve elementen. Gifstoffen kunnen ook in de landbouw terecht komen, in drinkwater en in de lucht. En dan niet te spreken over de bodem daling, handig als je al onder de zeespiegel woont.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert