Motie: Fosfaat uit koeienpoep geen afval

ZEEWOLDE
Fosfaat uit koeienpoep moet niet worden aangemerkt als afval. Dat staat in een motie van de VVD die is aangenomen door een meerderheid van de Tweede Kamer.

Fosfaat zou moeten worden gezien als een grondstof waarin gehandeld kan worden. Volgens VVD-Tweede Kamerlid Helma Lodders uit Zeewolde biedt dit kansen voor melkveehouders.

De VVD wil zo snel mogelijk een einde-afvalstatus voor fosfaat, nutriënten en secundaire grondstoffen uit meststromen en afvalstromen.

reacties (3)

 • Rob

   

  Die Lodders moet je in de gaten houden, komt zelf van de boerderij in Zeewolde en heeft er zelf belang bij. Teveel fosfaat is gewoon gevaarlijk voor mens en milieu.

  reageer
 • KC

   

  Eerst moeten de boeren aan schaalvergroting doen en moeten zij minder mest produceren. Het is goed dat mest geen rest product is, maar een grondstof. Hoeven wij ook minder kunstmest in te voeren.

  reageer
 • Nico

   

  Pfff, de stinkende mestlobby is bezig. Wanneer je wilt verdienen aan mest (en daar gaat het om), neem dan honden. Daar komen geen afvalmelk en restkalveren uit. Ze graven wel weer kuilen, dus een mooi graslandje zit er niet meer in.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert