Blauwe parkeerzone bij station Oostvaarders

ALMERE
Er komt een blauwe zone voor parkeren bij station Almere Oostvaarders.

Dat is volgens de gemeente Almere nodig nu er een nieuwe supermarkt van Albert Heijn naast het station komt. De gemeente wil dat er in het gebied alleen nog maar kort wordt geparkeerd door mensen die boodschappen doen.

Nu zouden veel forensen hun auto bij station Oostvaarders parkeren om vervolgens met de trein te reizen. Parkeren bij station Almere Buiten kost geld.reacties (26)

 • Mab

   

  Kunnen we dan in de woonwijk parkeren?

  reageer
 • Mab

   

  Wat kunnen we er tegen doen?

  reageer
 • De tekst is in de tussentijd aangepast. Dat heeft dus niets met niet goed lezen te maken.

  reageer
 • Kaputtt

   

  Denk je de files te ontlopen en lekker groen bezig te zijn staat er alsnog een machtsgeile malloot op welke een poging doet Lelystad te ontvolken. indetreinuitdetreinindetreinuitdetrein

  reageer
 • frits

   

  Het P+R terrein op het Oostvaardersplein is ooit met subsidie aangelegd, en is dus specifiek voor de forenzen bedoeld. Maar dit terrein staat altijd vol. Gemeente, breidt dit terrein eerst uit voordat je elders rondom het station blauwe zones invoert. En het Oostvaardersplein mag geen blauwe zone krijgen, want dit terrein is dus specifiek voor de forenzen bedoeld.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mark

   

  Tja dat is het probleem de woonwijk in verplaatsen omgeving Station Oostvaarders

  reageer
 • Danny

   

  Vreemde reacties allemaal. Men gaat juist parkeren bij Oostvaarders omdat het bij Buiten geld kost. Er staat nergens dat men naar Buiten wil... Het zijn voornamelijk forenzen die nog verder naar bijvoorbeeld Amsterdam moeten. Het Probleem is ontstaan omdat de AH dichter naar Oostvaarders station is verhuist en je die bezoekers met auto er dus nog eens bij krijgt. Dus voordat iedereen nu gelijk verkeerde conclusies aan het trekken is en met onzinnige rekensommetjes komt, denk even 2 tellen na over wat je leest.

  reageer
 • Plien

   

  Men zou toch denken dat parkeerplaatsen nabij een station primair bedoeld zijn voor treinreizigers en niet voor mensen die alleen naar de supermarkt gaan. Maak voor de supermarktbezoekers gewoon een aparte blauwe zone en laat die forenzen met rust.

  reageer
 • Flevolander

   

  Auto's worden uit het centrum geweerd met hoge parkeerkosten. Reizen met het het OV werd aangemoedigd. Maar nu wordt het reizen met het OV ook onmogelijk gemaakt! Mogen we niet meer in het centrum komen? Moeten we nu alles maar online gaan kopen?

  reageer
 • Toon

   

  AH wordt al 30 jaar de hand boven het hoofd gehouden... daar weten andere supermarkten alles van...

  reageer
 • Almeerse

   

  Waarom niet een aparte parkeerplaats voor de AH met een blauwe zone? Nog genoeg ruimte op het grasveld ervoor.... Wel zo fijn, dan kan er ook niet een nieuw lelijk pand worden neergezet...

  reageer
 • Early Times

   

  Dit zal weer zo'n streek zijn van onze wethouder Huis... ...en de machteloze en vooral nutteloze Gemeenteraad heeft hiermee ingestemd (omdat ze het niet goed gelezen hebben, zoals gebeurd is met pinnen of contant betalen in het centrum).

  reageer
 • Deetje

   

  Er is echt niemand die daar parkeert om vervolgens met een dure trein naar het volgende station te gaan. Behalve dat het veel tijd kost is het ook duurder dit slaat nergens op!

  reageer
 • Steven Koestal

   

  Naar mijn mening wordt daar vooral door forensen geparkeerd. Maak daar een goede voorziening voor naast het parkeren bij de AH.

  reageer
 • Treinreiziger

   

  Inderdaad een belachelijk voorstel. Dit is al de tweede P + R lokatie die om zeep wordt geholpen in Almere Buiten. En al lang geen intercity station meer. Ben hier totaal niet blij mee😣. Kunnen we er nog tegen in gaan? @Gemeente: denk eens na voordat je weer wat in wilt voeren. Jullie maken dat ik al lang niet meer in het centrum van Almere Buiten mijn inkopen doe. Zie er nog van komen dat ik buiten de plaats mijn inkopen moet gaan doen. Ben niet van plan om jullie kas te spekken!

  reageer
 • Ns

   

  Ik begrijp de redenering van de gemeente niet. Een enkeltje Oostvaarders naar buiten kost al 2,20 per persoon. Dan moet je ook nog terug. Een dagje parkeren in buiten kost 2 euro of 2.50. Ik denk niet dat er zoveel mensen massaal hun auto daar zetten om te shoppen in almere buiten. Verwarren de ambtenaren niet de forensen met de dagjesmensen?

  reageer
 • Frenky

   

  Wat een onzin! Mensen parkeren niet bij Oostvaarders om naar het centrum van Almere Buiten te gaan. Daar schieten ze ook niks mee op, want een enkeltje kost dan al 2,20 euro (per persoon). Parkeren in Almere Buiten kost 2 euro per dag. Doen mensen echt niet. Auto wordt daar neergezet om naar Amsterdam te gaan..

  reageer
 • Danny

   

  Ik ben wel benieuwd wie van de gemeente gezegd heeft dat mensen in Oostvaarders parkeren en vervolgens in Centrum Buiten parkeren, of welke journalist dit bedacht heeft. Deze persoon heeft duidelijk geen onderzoek gedaan. Even een klein rekensommetje, parkeren in Centrum Buiten, dagtarief 2 euro per auto, enkele reis Oostvaarders - Almere Buiten 2,20 euro (1,30 euro met 40% korting) per persoon met de trein, 1,35 euro (0,89 euro met korting) met de bus. Alleen wanneer men 65+ is, alleen reist en voor de bus kiest is men goedkoper uit, wel 0,22 euro goedkoper. Het enige wat de gemeente hiermee doet is de forensen uit de trein jagen.

  reageer
 • August

   

  Er was eerst geen probleem nu AH verhuist naar stationsgebied is er wel een probleem. Buurtbewoners zullen nu wel minder blij zijn met de AH, thuis komen en wachten tot die auto voor je deur weg gaat.

  reageer
 • jo

   

  Belachelijk zeg. ...

  reageer
 • Flevolander

   

  Hmmm ik dacht politici hoog geschoold moesten zijn en intelligent en rationeel denkend. Maar niet dus! Dus als ik het goed begrijp denken ze daar in het kamertje van de gemeente dat een inwoner van Oostvaardersplassen in de autostapt om vervolgens een ritje te maken van wat.. 5 of 10 min naar het station.. om vervolgens te gaan staan wachten in de kou en of regen, geld uit geven aan treinkaartje. En dat weer als hij of zij klaar is met boodschappen doen ik en vervolgens met 2 zware tassen weer hetzelfde te doen..Not!

  reageer
 • Jos - Almere Buiten

   

  Ja natuurlijk. De automobilisten parkeren bij station Oostvaarders en gaan dan met de trein naar station Buiten om de parkeerkosten daar uit te sparen. Dus ze sparen 2 euro uit (maximum bedrag parkeergeld Almere Buiten) en in plaats daarvan betalen ze 2,20 euro per persoon enkele reis met de trein. Dus met zijn tweeën even shoppen kost met de trein dan 8,80 euro! Hier zit uiteraard iets heel anders achter.

  reageer
 • Michiel

   

  "Nu zouden veel automobilisten hun auto bij station Oostvaarders parkeren om vervolgens met de trein naar het centrum van Almere Buiten te reizen. Zo ontlopen ze het betaald parkeren in het centrum." Ze parkeren inderdaad bij het blauwe P+R bord. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, gebruikmaken van een P+R-terrein als je een treinstation verderop betaald kunt parkeren!

  reageer
 • Bijzondere redenatie dat mensen hun auto bij Station Oostvaardersplassen zouden zetten om vervolgens met de trein te reizen naar het centrum Almere Buiten om zo de parkeerkosten te ontlopen. Een retour Oostvaarders-Almere Buiten kost 4,40 euro, max. parkeerkosten per dag is 2 euro. Dat lijkt me niet heel veel opleveren.

  reageer
 • J.

   

  Ik zou als gemeente blij zijn als er iemand naar oostvaarders zou komen. Stomme maatregel!

  reageer
 • jasper

   

  Het is totale waanzin dat een gemeente het parkeren van forenzen stopt door een blauwe zone voor een ondernemer die 200 meter verhuist. en dit terwijl diverse ondernemers uit almere zijn vertrokken omdat het betaald parkeren werd ingevoerd en de gemeente wilde daar nooit naar luisteren. welke connecties heeft de eigenaar van de AH dat deze een blauwe zone krijgt ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert