Minister: MC Groep keert geen winst uit

FLEVOLAND
De ziekenhuizen van de MC Groep in Flevoland keren geen winst uit. Dat is wettelijk ook niet toegestaan. Dat antwoordt minister Edith Schippers van Volksgezondheid op vragen van de PvdA in de Tweede Kamer.

De partij vroeg de minister het uitkeren van winst te blokkeren zolang de MC Groep leningen van de provincie Flevoland en de gemeente Lelystad niet heeft terugbetaald.

De gemeente en de provincie verstrekten in 2009 leningen van in totaal 4 miljoen euro. De MC Groep zou alleen terugbetalen als het financieel beter zou gaan met de ziekenhuizen en dat was de afgelopen jaren niet het geval.

reacties (7)

 • Evert

   

  Eerst de schulden in Lelystad en de N.O.Polder betalen. Zoniet, sluiten die handel. Lelystad kan wel naar Almere. De N.O.P.en Urk naar het Antonius ziekenhuis in Emmeloord.

  reageer
 • KC

   

  Deze reactie klopt voor geen meter. De NOP heeft geen geld gegeven maar de provincie. Het gaat niet alleen over Lelystad maar ook over Dronten. Het Antonius heeft geen volwaardig ziekenhuis in Emmeloord, maar in Sneek. De gemeente Lelystad schrijft die lening binnenkort af.

 • lelystedeling

   

  De MC groep betaalt helemaal niets terug aan de gemeente Lelystad die een lening miljoenen lening verstekte. De gemeenteraad van Lelystad gaat op dinsdag 15 maart juist een miljoenen bedrag afschrijven m.b.t. deze lening. Zie agenda raadveragdering 15-3-2015. Dus we kunnen weer naar ONZE centen fluiten.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Winst maken over de zieken en ellende van anderen. Dan ben je toch echt heel diep gezonken...... ( u bent ziek , heeft medische hulp nodig? Tja , aan u kunnen wij niets verdienen. da's ff pech hebben )

  reageer
 • johan54

   

  Alleen al het feit dat er over 'winst' gesproken wordt voor een zorginstelling als een ziekenhuis is te zot voor woorden. Juist die winsten maken de zorg onbetaalbaar Terug naar af. Kostendekkend maken scheelt al heeeel veel en als er toch winst gemaakt wordt, dan terug het potje van de zorg in

  reageer
 • .\/\/.

   

  De basis voor wat je zo verfoeit is gelegd in het nieuwe zorgstelsel dat in 2006 wettelijk is geregeld onder leiding van de toenmalige VVD-minister Hans Hoogervorst (die overigens heden ten dage meer dan 4 ton opstrijkt). In dat nieuwe stelsel zou marktwerking in de zorg optreden, die een positieve invloed op de kosten van de zorg zou moeten hebben. Het tegendeel bleek waar. Tien jaar later zijn de kosten voor de premiebetaler geëxplodeerd (denk aan het eigen risico) en kunnen bepaalde zorgverleners en leveranciers zich schaamteloos verrijken. Volgend jaar zijn er weer verkiezingen, johan54.

 • Esveen

   

  Beste Lea. Ga eerst eens uit op goed onderzoek voordat je je eigen provincie in diskrediet brengt. Den Haag ligt blijkbaar al weer te ver van Almere en Flevoland.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Weer die verrekte Bouwmeester!! Kan ze niet beter sokken gaan stoppen? De Partij voor de Armoe Heeft iets tegen het MC.

  reageer
 • Anoniem

   

  Logisch toch dat het financieel niet vooruit gaat..........! Wie gaat er op dit moment wel op vooruit op financieel gebied, alles wordt duurder en overal wordt op bezuinigd, dus een grote instelling zoals een ziekenhuis, trekt dat zeker niet!!!!!!!!!!!!! De zorg van ziekenhuizen/artsen is zeer onzeker voor de toekomst, is alles straks nog betaalbaar??? Ik vrees het ergste..........!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert