STRAATPRAAT: Oekraïne-referendum?

DRONTEN
Nog precies vier weken en dan mogen we naar de stembus. Dan kun je 'ja' of 'nee' zeggen tegen het Associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne.

Het referendum wordt gehouden, nadat Geen Peil hiervoor de benodigde handtekeningen in het land had opgehaald.

Het Oekraïne-referendum houdt nog niet veel mensen bezig, zo meldt dagblad Trouw woensdag op basis van een onderzoek van bureau Ipsos. Vooral jongeren en laagopgeleiden kan het referendum weinig schelen. Ook weten maar weinig mensen waar het referendum nu precies over gaat. Wij peilden de reacties in Dronten.

reacties (5)

 • Rechtserakkers

   

  Er zijn wat Nederlandse parlementairs geweest welke onbestraft (zelfs beloond) de burger oorlog daar actief hebben opgezweept door deel te nemen aan een volksoproer in een gastland, deze parlementairs hebben beloftes geuit uit naam van de EU zonder kennis van zaken, dwz bilaterale beloftes/afspraken in deze regio. Mensen het is nu oorlog er waren duidelijke afspraken gemaakt met de Russen deze worden nu genegeerd voldoende stof om de wereld in brand te zetten. Waar zijn wij mee bezig?

  reageer
 • jelle

   

  Nederland heeft in het verleden wel handels verdragen afgesloten zonder referendum. Waarom wij nu zo nodig dit wel hebben is mij niet duidelijk. Heb zomaar het vermoeden dat er iets wordt achter gehouden wat wij niet mogen weten. Maar ik denk dat zij dat zien als dat is voor latere zorg. Het moderne regeren dat niet voor uit zien is maar hoe wordt ik er zelf beter van

  reageer
 • Evros

   

  We worden massaal belazerd door alles wat naar politici en politiek ruikt ! Tuurlijk tegen stemmen !

  reageer
 • Realist

   

  Het ergste is dat wij wijsgemaakt worden dat het niet om latere toetreding van Oekraine tot de EU gaat. Met Turkije hadden we ook zo,n soort verdrag mee afgesloten en zie wat er van komt, Het land chanteert ons maar is tegelijk ook EU kandidaat. Mensen moeten toch wat meer gaan verdiepen over dit soort zaken en zeker gaan stemmen in belang voor hun toekomst en dus niet alleen gaan stemmen als er 1000 euro beloofd wordt. Straks gaat iedereen weer zeiken en huilen dat er aan onze sociale voorzieningen geplukt wordt en dat er weer miljarden naar andere landen toe gaat.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je kunt de deal met Turkije ook als volgt zien: de EU koopt de binnenlandse politieke sores af voor 6 miljard en in ruil daarvoor houdt Turkije de grens met Europa dicht. Win-win situatie (behalve voor de vluchtelingen natuurlijk). En nee, voor geen goud ga ik me door een snotneus in een matrozenpakje indienst van een zieltogende omroep naar de stembus laten blaffen.

 • Flevoburger

   

  Het referendum is niet bindend, het verdrag is in principe al afgesloten. Dus ook al zijn wij met zijn allen tegen, het maakt niets uit. Precies zoals tijdens het vorige referendum ( de Europese grondwet) waar de uitslag door de politiek ook compleet genegeerd werd. Ik ga tegen stemmen, al is het alleen al om de politiek een signaal te geven dat ik als Nederlandse burger het ondemocratische gebeuren in Brussel / de EU helemaal zat ben. Ik ben alle leugens omtrent die Euro (m'n salaris is gehalveerd / de kosten verdubbeld) en dat hele Griekenland gebeuren enz enz helemaal zat. Ik stem tegen.

  reageer
 • Kees

   

  De Europese Grondwet is er niet gekomen. Dus er is heel goed naar die uitslag geluisterd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert