Jeugddetentie geëist tegen minderjarige overvallers

ALMERE
Tegen twee van de vier verdachten van een winkeloverval in Almere, eist het Openbaar Ministerie jeugddetentie en werkstraffen. De verdachten van 15 en 16 hoorden een jeugddetentie van 120 dagen tegen zich eisen. Daarnaast eiste het OM een werkstraf van 140 uur.

Tegen de twee andere verdachten is een werkstraf en vrijspraak geëist. De vier Almeerders werden eind vorig jaar aangehouden na een overval op een bloemenwinkel aan het Insulindeplein in Almere. Daarbij zouden twee jongens de winkel zijn binnen gegaan en het personeel met een wapen hebben bedreigd.

Volgens het OM is bij de eis onder meer rekening gehouden met de leeftijd van de verdachten. Daarnaast zouden ze spijt hebben van het incident en willen ze graag excuses maken aan het slachtoffer.Die heeft aangegeven daar geen behoefte aan te hebben.

reacties (4)

 • Susab

   

  Als je een "volwassen" daad pleegt, dan moet je ook een "volwassen" straf krijgen! NL is echt naar de knoppen met deze softe aanpak in de criminaliteit! Groot gelijk dat het slachtoffer de excuses niet accepteert, had ik ook niet gedaan!

  reageer
 • Fekkel

   

  Ree er langs der was geen verkeersregelaar vet gevaarlijk wel 2 van die knakkers die met hun hoofd in de kast zaten

  reageer
 • Flevoburger

   

  Men moet geen rekening houden met de leeftijd of het zou moeten zijn om deze jeugdige heren voor eens en altijd duidelijk te maken dat wij dit gedrag in onze maatschappij niet tolereren. Roepen dat je ergens spijt van hebt is wel zo makkelijk. Ik zou aan die spijtgetuigenis dan een voorwaardelijke straf koppelen. Maar goed als we een winkeloverval met bedreiging als een " incident" bestempelen dan moeten we ons met z'n allen flink zorgen gaan maken. De rechtspraak in Nederland? Die is voor mij geheel failliet....

  reageer
 • Hans

   

  De overvallers hebben veel spijt .... dat ze gepakt zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert