Kinderen beëdigd als politiekids

LELYSTAD
24 kinderen uit Lelystad zijn woensdag beëdigd tot politiekid. De kinderen kregen op het stadhuis een eigen uniform en een politiebadge.

De politiekids zijn tussen de 6 en de 10 jaar oud. Ze gaan de politie helpen om de leefbaarheid in woonwijken te verbeteren. De kinderen gaan onder andere assisteren bij snelheidscontroles in de wijken.

Politiekids is een wijkproject waar de politie een goede relatie probeert op te bouwen met buurtkinderen.

reacties (7)

 • Tony Driessen

   

  Laat kinderen kinderen zijn,, ipv klaarstomen voor een leven van politiek correctheid en slaafs braaf conformerend 'gehersenspoeld' worden door pavlov techieken en misplaats verantwoordelijkheidsgevoel. De goed bedoelende moeders gemeenteraadsleden en initiatief nemers met een lekker subsidie stoot aan fondsen vergeten een ding en niet een klein ding, je creert een politiestaat en als groeiend kind word je onnodig aan zaken blootgesteld waar je helemaal niet of nauwelijk adequaat op kan en zal kunnen reageren. Het is een erg slecht en dom initiatief,.. het stuurt naar een totalitaire vorm van gemeenschap endat met een EU dat onze souvereiniteit als uitholt en nu de nieuwe generatie nsb'ers zich vanuit Lelystad opwerken via de jeugd en dus het falend onderwijs. Word Wakker en pik dit niet aub,, denk na! Kinderen horen te spelen en te leren over natuur en gezondheid voeding en vriendschap, crativieit uiten en spelen en spelen maar politie spelen is wel het laatste wat je een kind aandoet. Dom en jammerlijk,, wel goed bedoeld hoop ik,, anders is het een ernstige vorm van social maipuleren danwel engineren. Een foute boel dus! pedagogen sta op en pik dit niet!!! =D

  reageer
 • Ronald

   

  Fantastisch idee, juist kinderen kunnen de samenleving de aandacht geven die nodig is. kinderen geven juist aan de mensen die het niet zo nauw nemen met de wet het gevoel om na te denken over hun gedrag.

  reageer
 • Dave

   

  Kunnen de agenten het weer niet Aan en Dan zetten ze kids in .

  reageer
 • syrier

   

  mag het weer ,kinderarbeid. en ja hoe verbeter je de leefbaarheid? juist door de snelheid van het verkeer aan te pakken! een kind kan zich makkelijker verstoppen achter een verkeersbord met een laser gun

  reageer
 • Sofie

   

  Vind het niet goed. Het kan voor deze kinderen ook anders lopen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Kinderen als hulpje voor oom agent? Kom nou toch, laten volwassenen zich schamen om daar kinderen voor op te laten draven.

  reageer
 • KC

   

  Wanneer gaat de gemeente een 30 km gebied, als een 30 km gebied inrichten?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert