"Bedrijfsleven investeert niet genoeg in NLR"

MARKNESSE
Het Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Marknesse heeft meer geld nodig om voorop te blijven lopen als innovatiecentrum. Dat zegt de financieel directeur van het NLR Leo Esselman.

De overheid geeft steeds minder subsidie. Het bedrijfsleven zou die rol moeten overnemen en investeren in nieuwe technieken maar dat is niet het geval. Met als gevolg een gat van 12 miljoen euro.

Concurrenten van het NLR in Duitsland en Frankrijk krijgen de laatste jaren juist méér geld van hun overheden.

reacties (4)

 • frits

   

  Het NLR zit dan ook op een totaal oninteressante locatie. Misschien richting Delft verkassen en daar je werkzaamheden combineren met de lucht- en ruimtevaartstudies van de TU Delft. Of in Lelystad gaan zitten en kijken of je iets kunt doen met het nieuwe vliegveld. Maar Marknesse? Nee, dat is een potentieel krimpgebied, en dat zie je dus ook terug in de desinteresse van het bedrijfsleven. Bedelen om hogere subsidies is echt een zwaktebod, en niet toekomstvast.

  reageer
 • Braspenning

   

  Je hebt echt geen idee, Frits... De hoofdvestiging van het NLR is in Amsterdam,dicht bij Schiphol. Marknesse is het buitengebied, met ruimte voor proeven die in Amsterdam niet kunnen, met de grootste lagesnelheids windtunnel van west Europa. Je hebt echt totaal geen idee van wat er speelt en wat er werkelijk gedaan wordt. Je roept maar wat!!

 • Dirk2

   

  Eens! Ga het maar bewijzen en dan het geld ophalen. Als het elders slimmer, beter en goedkoper kan dan heet dat marktwerking. Daar is de overheid niet verantwoordelijk voor! Dus aan het werk....

 • Dirk2

   

  Eens! Ga het maar bewijzen en dan het geld ophalen. Als het elders slimmer, beter en goedkoper kan dan heet dat marktwerking. Daar is de overheid niet verantwoordelijk voor! Dus aan het werk....

 • Paul

   

  Het NLR schept hoogwaardige arbeid, iets dat de gemeente dringend nodig heeft. In plaats van deze onderneming te helpen, investeert het gemeentebestuur liever miljoenen in de buurgemeente (Urk). Deze investering levert dan vraag naar schilders, electriciens, enz. op. Dit zijn de woorden van wethouder Wijnants.

  reageer
 • Carry

   

  Vreemd dat de Duitse en Franse overheid daar wel het belang van inzien. Maar ja Rutte en zijn vriendjes geven het liever aan het buitenland weg. En de eigen vriendjes

  reageer
 • Talisman

   

  Nou Leo dat heet marktwerking, het tromgeroffel van deze high tech organisatie is dus aan het verstommen, helaas we kunnen niet alles subsidiëren er moet ook geld overblijven om de uitkeringen te bekostigen. Innovatie houd in ontwikkeling van nieuwe ideeën en dingen Innovatie wordt belangrijk gevonden voor de economie, dus gewoon brainstormen inplaats van bedelen om subsidie.

  reageer
 • Braspenning

   

  Het kenniscentrum NLR heeft veel kennis in huis die met name in de luchtvaartindustrie en defensie worden gewaardeerd. Helaas is defensie in Nederland een vies woord, en hebben we Fokker door onze oosterburen de nek om laten draaien. Dus moet NLR vechten voor omzet, en daar doelt Esselman op. Als we niet oppassen gaat ook deze kennis verloren!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert