Snelwegbus naar Utrecht stopt deze zomer

ALMERE
De Snelwegbus tussen Almere en Utrecht stopt vanaf 1 augustus met rijden. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een brief aan de gemeenteraad.

De Snelwegbus rijdt als proef sinds 2012 tussen de twee steden. De buschauffeur mag over de vluchtstrook rijden als er files staan. Buslijn 150 werd gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het doel was om meer automobilisten met het openbaar vervoer te laten reizen.

Volgens burgemeester en wethouders zijn de kosten van de Snelwegbus hoog en de inkomsten laag. Reizigers die een jaarabonnement hebben worden gecompenseerd door vervoerder Connexxion.

reacties (10)

 • Zonnig

   

  @Hans K. De A27 bij Eemnes is NIET voor de 150 aangepast maar voor de 320, dat de 150 er van kon profiteren was mooi meegenomen. Verder gaat U-Ov de dienstregeling vanaf Overvecht naar de Uithof verder verbeteren waardoor een snelle overstap tussen de treinen vanuit de richting Hilversum een feit is. Reizen via Utrecht Centraal met lijn 12 (overbelast) is dan niet nodig.

  reageer
 • Franka

   

  Alleen is de reistijd van Almere naar de Uithof of Rijnsweerd met de trein/buscombi veel langer dan met de 150. De 150 was een uitkomst voor Almeerse studenten aan de UU/HU, alleen jammer dat hij 's morgens vol zat (vanaf Blaricum) in de richting Utrecht en leeg was op de terugweg; 's avonds was het andersom. Die lege bussen doen de lijn nu de das om. Jammer.

  reageer
 • Hans K

   

  Best wel idioot, want de snelweg A27 bij Eemnes is er helemaal voor aangepast. De slagboom bij de witte bergen kan permanent omhoog lijkt mij zodat er meer verkeer door kan?

  reageer
 • ron

   

  wel gerept over budget en over kosten en over kostendekkendheid maar geen woord over de bezettingsgraad over de dag in relatie tot andere lijnen. vreemd.

  reageer
 • Nastradamus

   

  Het commerciële moet van deze verbindingen af zodat mensen van de beoogde doelgroep er gebruik van kunnen maken, hoop dat het ooit nog gebeurd dan zal je zien dat de infrastructuur en het milieu samen met de belastingbetaler er wel bij varen. Nu wordt er elke keer weer een brug of een weg gecreëerd welke vervanging en onderhoud behoeft met gevolg langdurige ontreddering voor de forensen etc. Wanneer nemen de doorgeleerde vervoersexperts en RWS de halfvolle treinen en bussen en auto's nu eens serieus onder de loep?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Vries

   

  De bus vaak best vol, dus niet mopperen dat de trein soms vol is.

  reageer
 • Pzaal

   

  Zolang de bussen naar Amsterdam maar blijven rijden.

  reageer
 • RS

   

  Mensen vergeten soms dat er tussen het station Almere centraal en Utrecht Uithof nog meerdere haltes liggen. Wederom wordt Almere hout weer afgesneden van een belangrijke vorm van OV. Er zijn genoeg mensen die daar wonen en in Utrecht werken en/of studeren die veel gebruik maken van deze verbinding. Nog even en er is geen busverbinding meer naar Almere hout.. De 156 rijdt al jaren minder frequent, de 159 rijdt niet savonds of in het weekend.. Blijft weinig meer over...

  reageer
 • M_Cxx

   

  Best jammer eigenlijk dat de verbinding stopt. De bus was op de snelweg vaak best vol en zeker tussen Blaricum en Utrecht. Nu moeten reizigers naar Utrecht weer omreizen en met de trein die al vol is. Zou het niet een idee zijn deze lijn alleen op het drukste traject te rijden, eventueel Blaricum - Utrecht als onderdeel van de concessie Gooi en Vechtstreek met aansluiting op lijn 156? Verder zou tussen 9:00 en 15:00 uur rijden niet verkeerd zijn voor deze lijn denk ik, dan hebben scholieren die laat starten of vroeg vrij zijn ook baat aan deze buslijn. Ik hoop dat er nog iets gevonden wordt om deze lijn (deels) voort te zetten.

  reageer
 • frits

   

  Er rijdt ook gewoon een trein naar Utrecht, en een heel goede busdienst van Utrecht Centraal naar De Uithof en Rijnsweerd. En mensen richting De Uithof en Rijnsweerd kunnen altijd nog met elkaar carpoolen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert