Meer aanvragen voor Wijkbudget

ALMERE
Steeds meer Almeerders maken gebruik van het zogeheten wijkbudget. Dat blijkt uit een rapport van de gemeente. Afgelopen jaar kwamen er 360 aanvragen binnen, 30 meer dan in 2014.

Met het Wijkbudget van de gemeente kunnen kleinschalige initiatieven van bewoners worden gefinancierd. Het geld is bedoeld om de sociale samenhang in de Almeerse wijken en buurten te bevorderen.

De gemeente had afgelopen jaar 400.000 euro beschikbaar, en er is 434.000 euro uitgegeven. Volgens het college van burgemeester en wethouders wordt de overschrijding opgelost binnen de reguliere begroting.

reacties (1)

  • peteratea

     

    Het is erg jammer dat de gemeente Almere het weigert een heldere verantwoording te schrijven. Was het twee weken geleden de 450.000,- Euro voor Almere Smart Society, waar niemand van weet wie dat geld heeft ontvangen, nu dit weer. Ongeveer een gelijk bedrag, 434.000 euro is uitgegeven aan 'leuke dingen' in de wijk. En wat doet de gemeente in deze 'verantwoording'? Per stadsdeel drie opvallende aanvragen/bedragen voor wijkbudget met naam noemen, bovendien niets over de aanvrager. Alle andere projecten waar geld aan is uitgeven, mag je raden,.... Dát is géén verantwoording !!

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert