Raad van State buigt zich over overlast buurtcafé

ALMERE
Omwonenden van café 't Bruggetje in Almere Haven willen dat de Raad van State het café opdraagt om de sluitingstijd te vervroegen. De bewoners zeggen dat het dartscafé aan de Brongouw voor veel overlast zorgt.

De gemeente Almere stond in 2012 toe dat de kroeg om 1 uur 's nachts sluit in plaats van 11 uur 's avonds. De bewoners willen dat dat besluit wordt teruggedraaid. De buurtbewoners verzetten zich ook tegen de zwaardere horecabestemming. Vroeger was het volgens hen een rustig eetcafé.

De gemeente Almere vindt dat een café zoals ’t Bruggetje moet kunnen in een woonwijk. De gemeente zegt dat er maar één klacht over overlast is binnengekomen. Eén van de bewoners zei bij de Raad van State dat er zeker 25 keer bij de politie is geklaagd.

reacties (2)

 • Omaatje

   

  Wat een slap geklets allemaal!!! Alsof er alleen maar mensen met een uitkering in een cafe komen!!! Ten tweede is er in dat cafe een rookhok binnen dus roken de gasten keurig binnen en niet buiten. De naaste bewoners hebben totaal geen problemen met het cafe naast hun en hebben zeker geen hinder of last van overlast in welke vorm dan ook. Je kan pas veroordelen en oordelen als je zelf geconstateerd hebt dat het werkelijk zo is en zolang je niet weet hoe het daar in het cafe eraan toe gaat, moet je niet kletsen en niet veroordelen!!!!

  reageer
 • Jan

   

  Als je elke dag vroeg op moet om naar je werk te gaan, dan is 11 uur toch een prima tijd om de boel te sluiten? Waarom moet dat dan per se zo laat?

 • Steven Stedenwijker

   

  Dat krijg je met buurtbewoners met te veel tijd om handen en een haatobject in de buurt. Het moet en zal ten gronde gericht worden. Ook is het allemaal een waanidee. We zullen maar hopen dat de Raad van State wakker genoeg is. Wie wil zulke buurtbewoners als buren. Geloof maar dat er later weer wat anders zal zijn waar de haat op gericht zal worden.

  reageer
 • Jan

   

  Misschien, maar realiseer je je wel dat sinds de anti rook wetten er zijn, de klanten van dit soort gelegenheden continue buiten staan te roken en daarbij aangemoedigd door drankgebruik, niet bepaald hun stemgeluid aanpassen aan de nachtelijke uren. Daar zul je dan misschien meer last van hebben dan wat er in het pand zelf plaatsvind. Kleine kroegjes komen ook vaak dezelfde klanten, niet eens veel soms, maar die maken herrie genoeg om een hele buurt daarmee te irriteren. En niet iedereen zegt overal wat van. Ik vind 1 uur in de nacht in een woonwijk ook wel behoorlijk laat. Je zal maar vroeg op moeten voor je werk, terwijl een andere die het elke nacht laat kan maken van jouw belastingcenten zich laveloos drinkt en misdraagt. Denk daar maar eens aan.. Die paar die het verpesten voor de rest.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert