Samenwerking Dronten-Kampen moet banen opleveren

DRONTEN
Dronten en Kampen gaan beter samenwerken om mensen met een uitkering aan het werk te helpen. Het college van burgemeester en wethouders van Dronten wil dat de lijntjes tussen beide gemeenten en het Sociale Werkbedrijf Impact korter worden.

Om dat te bereiken wordt een platform opgericht. Aan het hoofd daarvan staat een ambtenaar die alles gaat coördineren. Ook moeten de bestanden van werkgevers in beide gemeenten gedeeld worden.

De gemeenteraad van Dronten is geïnformeerd over het plan en neemt voor de zomer een beslissing. De samenwerking moet uiteindelijk kosten besparen, omdat er steeds minder geld van het Rijk komt.

reacties (4)

 • Drontenaar

   

  Ongelofelijk hoe dit college tegen alle wil van de gemeenteraad maar ook de Drontenaar ingaat en een soort solo beleid uitvoert. Regio Zwolle was afgegeblazen toch? Het is te gek voor woorden.! Prima akkerbouw word hier in Dronten omgetoverd voor miljoenen om er vervolgens Polen aan het werk te helpen in een sla kwekerij op industriegrond Dit college van b&w komt niet van hier en interesseert het geen biet!

  reageer
 • klaas

   

  Almere wil naar Amsterdam, Dronten wil naar Kampen. Zijn we nog 1 provincie of hoe zit dat?

  reageer
 • Esveen

   

  Gelukkig weer een ambtenaar die kan gaan mismanagen. Hoe verzinnen ze het weer. De zoveelste samenwerking die gaat mislukken. Een burgemeester met buskaartjes en een met een föhn.

  reageer
 • Ron

   

  Waarom niet met Lelystad? Dat oosten blijft toch trekken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert