Bewoners AZC doen mee met NL Doet

DRONTEN
Zo'n vijftien bewoners van het asielzoekerscentrum in Dronten hebben vrijdag meegeholpen met klussen tijdens de actie NL Doet.
De mannen hadden zichzelf aangeboden voor de actie, waarbij vrijdag en zaterdag reclame wordt gemaakt voor vrijwilligerswerk.

Vrijdagochtend gingen de mannen samen met wethouder Peter van Bergen aan de slag met het opknappen van een tuin en plaatsen van een schutting. De asielzoekers zijn het klussen gewend, want dat doen ze ook al dagelijks op het AZC bij Roggebot.

In totaal staan er in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen vrijdag en zaterdag 38 klussen op de agenda.

reacties (3)

 • Ash

   

  Beste Jan en de Vries, Gezien de tijden van jullie reactie zijn jullie niet maatschappelijk betrokken of jullie zijn jullie niet effectief bezig in de baas zijn tijd. Makkelijk om vinger naar ander te wijzen.

  reageer
 • Jan

   

  Makkelijk om te oordelen? En wat doe jij dan? Wat weet jij van mijn situatie? Maar wat we wel weten is dat van de 1300 immigranten, die altijd klagen dat ze niets te doen hebben, er 15 zich opgeven om wat te doen. Of kijk je alleen maar naar die duurbetaalde klanten van de wereld draait door? Ja daar laten ze die beelden liever niet zien. En verder dus niets doen en afwachten op het huis, uitkering betaald met oa mijn belastingcenten...

 • De Vries

   

  Goh. Wat veel. Wel 15 man! Hoeveel zitten er in dat centrum?

  reageer
 • max.

   

  En de Vries, waar heeft u zich vandaag vrijwillig gemeld..??

 • drontense

   

  Ze doen het toch maar ook zijn ze niet met veel mensen.In Dronten zijn ook genoeg inwoners die het kunnen doen ! Schuif het niet altijd op de asielzoekers.

 • Jan

   

  Volgens Omroep Flevoland zitten er in totaal 800 asielzoekers in Dronten. En na al die verhalen over, we hebben niets te doen en al dat geklaag over verveling, 15 bewoners hebben zich opgegeven voor vrijwilligerswerk. Kijk, dan kun je zeggen hartstikke goed van die 15, maar hoe zit het dan met die anderen? Die hebben geen zin gehad om dit te doen, te laten zien dat ze hun best willen doen om te laten zien dat we ook nog wat hebben aan al die immigranten? Deze, uiteraard als promotie bedoelde publiciteitstunt werkt op die manier averechts. Of trek ik de verkeerde conclusie? Want was het niet de linkse kliek die voortdurend hamert op het feit dat je deze mensen wat te doen moet geven? Met zijn allen welkom welkom zingen, en nu blijkt dus dat er nog geen 2% de handen uit de mouwen wil steken.. Als het niets oplevert wel te verstaan.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een lang verhaal....terwijl je gewoon wil zeggen dat die 785 andere asielzoekers klaplopers zijn, of niet soms?

 • MKM

   

  Met deze redenatie (slechts 15 doen iets, dus de anderen niet) wordt het tijd om nog eens goed naar al onze landgenoten te kijken. Velen doen iets goeds tijdens NL Doet, maar veel meer doen er niet aan mee. Is dat dan niet goed? Ik stel voor dat we bij dit soort acties vooral de deelnemers prijzen en het daarbij laten...

 • Jan

   

  Kleine correctie, er zitten er 1300 volgens NOS nieuws... Dus net iets meer dan 1%....

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert