SV Batavia en wethouder in gesprek over kunstgrasveld

LELYSTAD
De voorzitter van voetbalclub SV Batavia '90 in Lelystad en wethouder John van den Heuvel gaan eind deze maand in gesprek over een kunstgrasveld. Aanleiding is een brandbrief die de voorzitter onlangs naar de wethouder heeft gestuurd. Daarin nodigt hij de wethouder uit om te praten over een kunstgrasveld op het terrein dat hard nodig is.

Dat is volgens de voorzitter nodig, omdat er nu sprake is van een 'manege' op het trainingsveld. De slechte condities van het veld zorgen er bijvoorbeeld voor dat spelers kampen met blessures en dat trainingen en wedstrijden afgezegd moeten worden. Als gevolg daarvan loopt de voetbalclub belangrijke inkomsten mis, zoals kantine-opbrengsten.

SV Batavia '90 heeft vier voetbalvelden. De wens is om op tenminste 1 veld kunstgras aan te leggen. Het veld kost zo'n 300.000 euro. De club wil zelf een ton bijdragen en hoopt dat de gemeente de rest wil financieren.

reacties (6)

 • Batavia Supporte

   

  Voordat je afgeeft op een andere vereniging of persoon, moet je eerst maar eens te rade gaan bij de eigen vereniging (lees: SV Lelystad '67). het is makkelijk commentaar vanaf de zijlijn te geven. Misschien moet je je energie eens in anders zaken steken. SV Lelystad '67 en Unicum hebben een kunstgrasveld, dus waarom zou Batavia '90 niet de mogelijkheid moeten kunnen krijgen op dit te realiseren? Omdat de blauw- en rood-witten dit niet willen? Ook Batavia '90 heeft een wijkfunctie en maatschappelijke betrokkenheid. Dus is het belangrijk dat ook die vereniging de mogelijkheden krijgt die de andere verenigingen hebben. Batavia '90 doet er zelf nu voldoende aan om aan de gemeente en het Sportbedrijf te laten zien hier goed mee bezig te zijn. Ga nu eerst maar eens met je eigen vereniging aan de slag alvorens af te geven op de andere.

  reageer
 • Korfbal

   

  En de korfbalvereniging zit ook te springen om een kunstgrasveld! Hier wordt ook gespeeld op gras, als enige vereniging in heel Flevoland!

  reageer
 • Lelystedeling

   

  SV Batavia speelt al ruim 25 jaar op deze velden. Nu Knippenberg op de voorgrond streedt moet er ineens kunstgras komen ? Zeker bang dat hij op de huidige velden zijn grote bek niet kan waar maken. Binnen 7 jaar topklasse !!! Dream on Knippenberg.

  reageer
 • ik

   

  Gaan ze dan voetballen ipv schoppen?

  reageer
 • Fred

   

  Ik zeg die 100.000 van de Match Cup erbij en dan nog ff die andere ton vinden en het veld is er. Echt gras is zo 2002.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  Misschien een deal als bij unicum 1 veld terug geven en huizen bouwen. En dan een kunstgras veld voor terug. Kunstgrasveld telt voor 2 velden apart trainingsveld is niet meer nodig.

  reageer
 • knip

   

  H ha hand op de knip

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert