Stichting helpt in vluchtelingenkamp

ENS
Ramona Brongers uit Ens is met haar stichting Live for Lives op verkenningstocht naar Idomeni geweest, dat ligt bij de grens van Griekenland en Macedonië. Sinds de grenzen op de Balkan gesloten zijn, stranden er steeds meer vluchtelingen op die plek. Ondertussen verblijven zo'n 10.000 mensen in het kamp, waarvan ongeveer de helft kind is.

Tijdens de verkenningstocht kwam Ramona erachter dat de hygiëne erg slecht is en dat er vooral tenten nodig zijn. De komende weken worden daarom al vier grote legertenten die kant op gestuurd.

Vanaf 10 april stuurt Brongers elke week 20 vrijwilligers naar Idomeni om te helpen in het kamp.

reacties (4)

 • Jan

   

  Uiteraard, maar ís het slim in het kader van de huidige plannen? Nee, want nu gaan 'we' als Europa miljarden steken in een tactiek om de toestroom te laten opdrogen, en dit soort initiatieven kan natuurlijk weer zorgen voor een verkeerde indruk en daardoor het risico dat er nog steeds immigranten in gammele bootjes stappen, hun kinderen en vrouwen meesleurend, met alle gevaren van dien. Maar ja, dat is natuurlijk het grotere plaatje. En ja, letterlijk meesleurend, want geen van de voorgenoemde partijen heeft verder maar iets te vertellen. De man zijn wil is wet. Genoeg beelden gezien van de huilende kindjes die met namaak reddingsvesten door hun 'liefhebbende' papa in een rubberboot werden gegooid, letterlijk.. En moeders er gedwee achteraan.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik neem aan dat jij je tijd daaraan besteed Jos?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Misschien (of liever: wel zeker) mag die mevrouw dat zelf uitmaken?

  reageer
 • De Vries

   

  Deze "vluchtelingen" zijn vrijwillig naar Griekenland gegaan. In Turkije waren ze al veilig als het om vluchten voor oorlogsgeweld zou gaan. Dus waarom verder gaan? Er is genoeg hulp nodig voor daklozen en anderen hier in Nederland. Zet je daarvoor in!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert