"Criminaliteit op laagste niveau in tien jaar"

ALMERE
De criminaliteit in Almere is vorig jaar met veertien procent gedaald en bevindt zich daarmee op het laagste niveau van de afgelopen tien jaar. Dat meldt de gemeente. Volgens de gemeente is de daling in Almere sterker dan in de rest van de politieregio Midden-Nederland. Gemiddeld nam de criminaliteit hier met vijf procent af.

Minder inbraken
De terugloop van de criminaliteit in Almere komt vooral door de afname van het aantal woninginbraken. Dat lag bijna een kwart lager. Volgens de gemeente is de daling deels te danken aan de betrokkenheid van burgers. Almere wil dan ook blijven investeren in projecten als Waaks, Burgernet, WhatsAppgroepen en buurtpreventieteams.

Meer overvallen
Ook zijn er vorig jaar minder geweldsmisdrijven zoals straatroven geregistreerd. Wel nam volgens de gemeente het aantal overvallen in Almere toe, van 16 in 2014 naar 18 vorig jaar. Het aantal meldingen van drugs- en drankoverlast steeg ook licht. Het aantal meldingen van verwarde personen is vorig jaar toegenomen met twaalf procent vergeleken met 2014.

reacties (15)

 • Ikzieenanalyseer

   

  Precies, desinformatie moet het veiligheidsgevoel laten toenemen.

  reageer
 • Ikziehoordenk

   

  Men weet donders goed dat de criminaliteit toegenomen is en toeneemt, vooral nu er veel contanten in de huizen liggen.

  reageer
 • Henk

   

  Hahaha, daar is werkelijk niets van te merken. Almere is gewoon een stad met een hoge criminaliteit en veel geweld. Ik geloof werkelijk niets van dit soort berichten. Realiteit is anders dan de cijfers doet geloven. Het is in de avond onveilig op meerdere plekken.

  reageer
 • tja

   

  Al heel lang geen aangifte meer gedaan. Zo gaat het allang niet meer en als u snel aangifte wilt doen kan dat vanuit huis met uw computer. Niet roepen voor u geslagen word meneertje

  reageer
 • michael

   

  er is altijd een verschil tussen je gevoel en de werkelijkheid !! is op je werk ook zo.. je gevoel is dat je 100 duizenden euro's moet verdienen maar de werkelijkheid is.... hahaha. En ehhh is de azijn deze week in de aanbieding ??

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dnz

   

  De feiten die u vindt dat ze waar zijn...

  reageer
 • piet hein

   

  Dit zijn gewoon de feiten hoor, dit is geen mening. Het kan best zo zijn dat u een ander veiligheidsgevoel heeft. Maar dat komt ook omdat u misschien de halve dag op facebook nare berichten leest.

  reageer
 • Frans

   

  Elke overval, elke inbraak is er één te veel en vervelend tot dramatisch voor wie het overkomt. Alleen: roeptoeters als jij meten elke gebeurtenis breed uit, waardoor je alleen nog maar gericht bent op 'wéér een. En wéér een.' En als dan uit cijfers en registraties blijkt dat het aantal verminderd is, dan ontken je gewoon dat die cijfers juist zijn. Jammer dat je kennelijk teveel tijd hebt om je vast te bijten in je zorgen en in negativiteit.

  reageer
 • willem-stad

   

  Daar in het verre Almere en van horen zeggen ? Ik geloof wel ,dat er veel minder aangiftes worden gedaan ,omdat het teveel tijd kost met te weinig zichtbaar resultaat. En een aantal foute groeperingen worden bewust zoveel mogelijk uit het nieuws en registraties gehouden. Ik hoop ooit nog eens mee te maken ,dat we meer snelrecht krijgen in NL ipv hen weer op straat te zetten en pas na zo'n 2 jaar oproepen (onvindbaar) voor de rechtszaak.

  reageer
 • Bernhard

   

  Ik begrijp wel, dat de misdaad cijfers zijn gedaald!!! Het probleem is, dat als je op het politiebureau aangifte wilt doen dit een moeilijke zaak is en dat "oom agent" er alles aan doet om je weer naar huis te sturen en het heel erg moeilijk maakt om aangifte te doen. Misschien hebben hier meer mensen ervaring mee? Is dit beleid van bovenaf?

  reageer
 • KC

   

  Dit wel in tegenspraak met Almere-Poort en de net opgerolde wietplantages in de Stripheldenbuurt.

  reageer
 • Bas

   

  Dus alles wat er wekelijks op Omroep Flevoland staat is onzin?

  reageer
 • erik

   

  Annemarie Jorritsma en haar bende, scheelt toch zeker de helft!

  reageer
 • Geloof er helemaal niets van.... beroving mishandeling inbraken is schering en inslag daar in Almere.

  reageer
 • almere

   

  wie verteld deze smoes ? nog elke week straat roven en inbraken in almere de inwoners in de maling nemen is dat hier we weten wel beter

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert