Luske en Jess in actie voor wijkverpleegkunde

ALMERE
De Almeerse BN'ers Charly Luske en Tanja Jess hebben maandagochtend in Almere de aftrap gegeven van een campagne om meer wijkverpleegkundigen te werven. Dit gebeurde in het kader van de Landelijke Week van Zorg en Welzijn.

Volgens diverse zorgorganisaties is het nodig dat studenten verpleging enthousiast worden gemaakt voor een baan als wijkverpleegkundige. Veel leerlingen kiezen nu na hun opleiding voor een baan in een woonzorgcentrum of ziekenhuis.

Omdat door het kabinetsbeleid ouderen steeds langer thuis moeten wonen, stijgt de vraag naar wijkverpleegkundigen. Het is volgens de zorgorganisaties belangrijk dat ook studenten zich daar bewust van worden. Vandaar dat Charly Luske en Tanja Jess met een aantal studenten langs ouderen gingen om aandacht te vragen voor het beroep.

reacties (4)

 • Leuk

   

  Leuk dat Tanja en Charly zich hier voor inzetten!

  reageer
 • verpleegkundige in de wijk

   

  Ook ik snap dat mensen niet voor de wijk kiezen. Zelf werk ik nu voor de wijk, maar ben bezig met solliciteren. De arbeidsomstandigheden zijn de laatste jaren zo verslechterd. Ik bedoel dan: korte diensten (soms van drie uur), variabele begin en eindtijden, veel in eigen tijd doen, slechte onregelmatigheidsvergoeding

  reageer
 • zo

   

  Helemaal gelijk dit is niet op te brengen prive en werk valt niet samen in de wijl werken anders in stellen misschien

  reageer
 • Anna

   

  Ik snap wel dat je in de verpleging voor de 'instelling' kiest. Betere werktijden, grotere kans om meer uren te werken en je werkt op 1 plek. In de wijkverpleging hoor ik alleen maar verhalen van mensen die 24u per week werken maar dan uitgesmeerd over de week. Dus ochtend EN avond werken op dezelfde dag om aan je uren te komen. Niet te combineren met een privé leven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert