Verplaatsen spoorbrug A1 live te volgen

ALMERE
Het verplaatsen van de nieuwe spoorbrug over de A1 bij Muiderberg kan gevolgd worden via een livestream van Rijkswaterstaat. Dat is de enige mogelijkheid om er iets van te zien, want de omgeving wordt volledig afgesloten. Volgens planning wordt het gevaarte in het weekend van 6 en 7 mei verreden.

De 255 meter lange brug wordt in eerste instantie op tijdelijke landhoofden geplaatst en daar verder afgebouwd. Daarna wordt de oude brug verwijderd en kan de nieuwe brug haar plaats innemen.

De komende weken wordt er een extra verstevigd wegdek aangelegd om het verplaatsen van de brug mogelijk te maken. Als gevolg van die werkzaamheden kan verkeer vanuit Amsterdam komend weekeinde niet de A6 richting Almere en Lelystad oprijden.

reacties (4)

 • wh hendriks

   

  Toch een heel kunstwerk komt heel wat bij kijken.

  reageer
 • Rita

   

  Weekend van vrijdag 6 en zaterdag 7 mei???

  reageer
 • almere

   

  ja kan er wel degelijk kijken met je fiets het naast gelegen viaducht op boven de a1 dan is er uitzicht op het werk die dagen

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dat is aan de verkeerde kant om de nieuwe brug goed te kunnen zien.

 • De ingenieur

   

  Komt er geen uitkijkpost waar je kunt toekijken? Eventueel gewoon met de fiets bereikbaar. Leuk voor de geïnteresseerde Almeerder en Vechtstreker.

  reageer
 • Piet

   

  Dat wordt een heeeel trage vertoning. Je kunt beter naar de 10 kilometer schaatsen gaan kijken, daar gebeurt nog net even iets meer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert