Boze boerinnen naar Den Haag

FLEVOLAND
Circa 200 boerinnen protesteren dinsdag in Den Haag tegen een motie van de Partij voor de Dieren. Uit Flevoland gaat ook een aantal boerinnen naar de politieke hoofdstad.

Volgens de motie moeten kalfjes voortaan langer bij de moederkoe blijven, maar volgens de protesteerders kunnen de beesten snel bij de koe worden weggehaald en krijgen ze daarna een prima verzorging. Het zijn de boerinnen die de kalfjes vaak verzorgen.

Het plan van de Partij voor de Dieren wordt door een meerderheid van de Tweede Kamer gesteund. Binnen een half jaar moet er een plan van aanpak komen.

reacties (8)

 • Blackeyes

   

  Ach relaties zijn al gelegd voor deze ondernemers, via hun huidig personeel zullen zij de weg weten te vinden het product te importeren. Zijn deze ondernemers nog goedkoper uit dan nu al het geval was, Philips doet dit al decennia. Overig haal ik al zes jaar ons vlees voor de hele familie daar vandaan, het is namelijk onbewerkt het is niet volgepompt met zoutoplossingen welke het volume doen toenemen. Dus geen Nederlands kruidennier mentaliteit met een instemmende overheid voor deze malversaties, maar echt puur vlees.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Of het voor de dieren nu goed of slecht is , ik ben geen boer. Wat mij wel duidelijk is dat de melk ( en alle producten daaruit voortvloeiend ) een stuk duurder zal worden. En omdat wij met z'n allen te beroerd zijn om iets meer te betalen zullen deze producten straks uit het buitenland ( bijv de Oekraïne :( ) goedkoper aangeleverd gaan worden. Moet je voor de gein eens kijken hoe de kippenboeren in de Oekraïne met hun dieren omgaan. Volgend jaar liggen de kiloknallers uit de Oekraïne in onze schappen en sluiten de laatste NL kippenboeren hun bedrijven......

  reageer
 • Blackeyes

   

  De beste opbrengst bedoel je zeker! vraag, waarom lach jij?

  reageer
 • jan

   

  en zoals altijd heeft iedereen een mening, maar laten we vooral NIET luisteren naar mensen die dagelijks het beste voor hun vee willen. Waarom zouden we, wij "deskundigen" weten toch alles beter dan de vakmensen.

  reageer
 • Jan

   

  Haha, ja langer bij hun moeder laten, weet uit ervaring dat als de kalfjes langer bij hun moeder blijven, 30% van die kalveren het niet overleeft. Moederkoe gaat er gewoon opliggen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pelle

   

  Ook maar direct de kinderen bij de boerinnen weghalen?

  reageer
 • Blackeyes

   

  Tuurlijk is het beter dat de kalfjes langer bij hun moeder blijven, daar valt niet over te twisten.

  reageer
 • kees d.

   

  Weer zo jammer van de Partij voor de Dieren die weer niet van de hoed en de rand weten en weer eens zomaar een motie lanceren die deze keer zich TEGEN de dieren keert. Deze partij is zo jammer van de stemmen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert