Wanbetalers niet meer welkom bij SVL

LELYSTAD
Wanbetalers mogen vanaf komend weekend niet meer voetballen bij SV Lelystad '67. De club heeft het helemaal gehad met leden die geen contributie betalen.

De club stelde een groep van zo'n 110 structurele wanbetalers een deadline; ze moesten voor afgelopen donderdag de contributie betalen. Een flink deel van de voetballers heeft dit onder druk alsnog gedaan. Het is niet bekend hoeveel leden er nu niet meer welkom zijn en of er door deze maatregel elftallen van SVL in de problemen komen.

Het bestuur gaat de leden op 30 maart vragen of de wanbetalers geroyeerd mogen worden. De club, die in financieel zwaar weer zit, zegt dat deze impopulaire maatregel nodig is om de 'financiële en morele situatie' bij de club te verbeteren.

reacties (13)

 • Rick

   

  Het wordt tijd dat ze die kids die ouders in de bijstand hebben er af halen. Betalen wij hardwerkende burgers allemaal. Over het algmeeen zijn dat ook de kids met de minste inzet en de grootste mond, is mijn ervaring als jeugdtrainer.

  reageer
 • Oud Sponsor

   

  Voor mensen in de bijstand zijn er mooie regelingen voor sportbeoefening. Als je dat op de juiste wijze aanpakt en communiceert met de gemeente ontvang je de contributiebetaling via de gemeente, dan wel een Stichting gelieerd aan de gemeente. Zo heb je met deze mensen geen problemen qua betalingsachterstand.

 • Jan

   

  Royeren van leden en dan met name kinderen is emotioneel niet makkelijk, er kunnen allerlei oorzaken zijn. Natuurlijk zijn er altijd mensen die het er om doen maar het ligt toch genuanceerder.

  reageer
 • Svlelystad

   

  Natuurlijk is dat zwaar om kinderen het voetballen te verbieden omdat hun ouders niet betalen. Maar hoe vaak hebben deze ouders al bericht gehad dat ze moeten betalen. Zelfs afgelopen donderdag kon er onder strenge voorwaarden een betalingsregeling getroffen worden! Als ouders ook dat niet doen dan is dat heel triest voor de kinderen, maar dan geen voetbal meer! Ouders moeten dan maar hun verantwoordelijkheid nemen hoor.En mogen dan zelf aan hun kinderen uit gaan leggen waarom ze bij SVL niet meer welkom zijn! SVL incasseert de contributie ongeveer 2 dagen nadat de kinderbijslag is gestort dus hebben de ouders ook het geld om te betalen. Maar omdat SVL het jaren maar heeft toegelaten betalen deze mensen niet!! Ik moet toch ook betalen om mijn kinderen te laten voetballen?

 • Joop

   

  In Almere mogen asielzoekers gratis komen voetballen. En ik Lelystad wordt moeilijk gedaan over wanbetalers. Dit zijn vast Lelystedelingen met een verblijfsvergunning .

  reageer
 • .\/\/.

   

  "In Almere mogen asielzoekers gratis komen voetballen." - nee, er wordt voor betaald. Alleen niet door de voetballertjes zelf. Klein verschil.

 • Ik

   

  Iedereen loopt maar te zeuren op batavia.. nu is het wel weer duidelijk dat er 1 gezonde voetbalclub in heel lelystad is en dat is batavia!! Geen schulden en goede omzet.. misschien kan SVL hier een voorbeeld aan nemen? Batavia heeft geluk met een man zoals Knippenberg hij zorgt voor geld in het laatje hij is wel bij svl en het gaat slecht!! Zeker blijven schelden op die man terwijl hij zorgt dat de clubs goed draaien

  reageer
 • jaanchi

   

  efficiënt beleid heeft deze vereniging. waarom laat je het zover komen, 110 leden met betalingsproblemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • rene

   

  Helemaal mee eens maar verwijder dan ook al die reclame uittingen op het complex die niet betalen. als je schoonschip maakt doe het dan goed want bedrijven die wel betalen voor hun reclame vinden dit moreel niet kunnen. actie bestuur!!!!!

  reageer
 • Erwin

   

  lekker cluppie. paar jaar terug de penningmeester met een hoop geld er van door. nu contributie wanbetalers en dan nog de mensen achter de bar die het meeste opeten. een club om trots op te zijn.

  reageer
 • Oud sponsor

   

  Als je alle reclame-uitingen weghaalt van de bedrijven waarvan het contract is beëindigd, dan blijft er weinig over ben ik bang. Plus dat er reclame hangt van bedrijven die al een tijd failliet zijn. Vanuit de vereniging nemen ze ook geen actie richting deze bedrijven om te praten over de sponsoring. Daar blijft een hoop geld liggen. Reden? Teveel mensen bij SVL zijn alleen met zichzelf bezig in plaats van met de vereniging.

 • Svlelystad

   

  Als deze mensen niet geroyeerd worden dan hebben zij ook toegang tot de vergadering op 30 maart en zullen zij ook stemrecht hebben of de wanbetalers geroyeerd mogen worden! Deze mensen dienen per direct geroyeerd te worden. Als je je huur niet betaald word er door de woningbouwvereniging ook niet eerst aan de andere huurders gevraagd of ze hun huis uit moeten of niet! Niet betalen is gewoon EXIT klaar laat nu maar eens zien dat dit niet geaccepteerd word!!

  reageer
 • Jan

   

  Dit besluit had al veel eerder genomen moeten worden, iemand die lid is van een vereniging behoort contributie te betalen.

  reageer
 • Jol

   

  Terecht iedereen moet betalen wie op een vereniging zit al is het voetbal judo tennis maak helemaal niet uit kids hebben plezier de vrijwilligers doen wel hun best alles te regelen netjes onderhoudennen de velden het isneen gezellige club dus gewoon betalen als je opmeen sport zit gewoon de leden per direct uitschrijven en aan de leiders doorgeven ook zijn het goede spelers/selectie en dan de teams verdelen of nieuwe indeling als het nodig is

  reageer
 • manuela

   

  Hehe, eindelijk! De meeste die niet betalen hebben ook nog eens de grootste mond. Van dit moet beter, dat moet beter en verknallen het plezier van voetballen voor een ander. Wat mij betreft ROYEREN! Ik ben in ieder geval niet van plan om meer te moeten betalen omdat een ander het vertikt te doen!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Veel te lang gewacht. Royementvoorziening hoort bij de oprichting al vastgelegd te zijn.

  reageer
 • KC

   

  Alleen de ALV kan een lid royeren.

 • Ron

   

  helemaal terecht by de winkel moet je ook betalen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert