Broedende zeearenden in Oostvaardersplassen

LELYSTAD
De zeearenden die vorige maand een nest aan het bouwen waren in de Oostvaardersplassen, zitten nu te broeden. Dat heeft Staatsbosbeheer bekendgemaakt.

Het nest zit vlak bij de plek die de 'vliegende deuren' vorig jaar als broedplaats hebben gebruikt. Dat nest waaide tijdens een storm afgelopen zomer uit de boom.

Hoeveel eieren er zijn gelegd, is niet bekend. De broedtijd bedraagt zo'n 40 dagen. De zeerarenden broeden al tien jaar met succes in de Oostvaardersplassen, het natuurgebied tussen Lelystad en Almere.

reacties (5)

 • Gert

   

  Gek hoor deze beelden. Dit zijn beelden van het paartje dat een paar jaar een nest had in het Roggebotsebos tussen Dronten en Kampen. Tussen de populieren. Raar dat omroep Flevoland dit niet vermeld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het beheer is zelfs zo slecht dat de Oostvaardersplassen een vogelreservaat van internationaal belang zijn geworden, en dat er zeearenden broeden. Wat een vreselijke mislukking, nietwaar?

  reageer
 • Nu maar hopen dat ze daar voedsel Kunnen vinden of dat de boom niet wordt geknaagd door een hongerig hert

  reageer
 • Jos

   

  De foto is van het nest dat vorig jaar uit de boom is gevallen. Het nest is naar beneden gekomen omdat de boom dood was. Hopelijk hebben de vogels nu gekozen voor een levende boom, maar die zijn er door de grote grazers nauwelijks meer te vinden...

  reageer
 • Henk

   

  Staatsbosbeheer wil weer interessant doen. Want van natuurbeheer hebben ze geen kaas gegeten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert