Centrum Seksueel Geweld Flevoland van start

ALMERE
Volgende week dinsdag gaat het Centrum Seksueel Geweld Flevoland van start. Bij dat centrum kan iedereen die slachtoffer is van een aanranding of verkrachting 24 uur per dag en 7 dagen in de week hulp krijgen.

Slachtoffers kunnen bellen met het gratis nummer 0800-0188. Ook is in het centrum in Almere altijd een verpleegkundige aanwezig om slachtoffers te begeleiden. Doel is om de impact van de traumatische ervaring te verkleinen en forensisch bewijs te verzamelen.

Veel slachtoffers vinden het lastig om contact op te nemen met de politie. Mensen die aangifte doen van seksueel geweld zeggen onbegrip te voelen. Het centrum moet de drempel voor slachtoffers die hulp zoeken verlagen.

In Nederland heeft 12% van de vrouwen en 3% van de mannen ooit een aanranding of verkrachting meegemaakt.

reacties (3)

 • Sander

   

  Goed initiatief.. Maar die drempel blijft moeilijk gok ik, daar zal dit weinig aan veranderen. Ikzelf ben een halfjaar geleden aangerand maar heb geen aangifte gedaan. Ik heb het wel aangegeven bij de begeleid wonen organisatie waar ik woon, aangezien het een cliënt bij deze zelfde organisatie was. Maar er werd niks aan gedaan, erger zelfs, de keer dat ik aangifte wou gaan doen werd er getwijfeld aan mijn intenties door de begeleiding, bovendien kon de jongen in kwestie ''boos worden'' dus moest ik er nog eens goed over nadenken. Maar bewijs is altijd lastig met dit soort dingen. Ik heb wel een appje waarin de persoon in kwestie toegeeft dat hij het deed omdat hij seks wou (niet alleen doordat hij high was wat hij eerder beweerde) maar tja.. dat is geen hard bewijs. Kortom ik kan het beter gewoon vergeten.

  reageer
 • Jan

   

  Precies, gewoon een linkse hobby. Als Geert aan de macht is schaffen we dat als eerste af en dat centrum ook. Goede tijden komen!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Daar ben ik niet van overtuigd. Niet dat Geert aan de macht komt, en niet dat 'goede tijden komen'. Die volwassen man die zijn haar verft mag dan razend populair zijn onder de ontevredenen in Nederland, een absolute meerderheid zit er goddank niet in. Zijn kiezers zullen voorlopig hun dromen van een socialistisch-ultraliberale heilstaat op moeten zouten.

 • Arjan

   

  Weer een subsidieslurper erbij?

  reageer
 • Truus

   

  Jij durft wel zeg. Blijkt wel dat jij in jouw directe omgeving hier nooit mee te maken hebt gehad. Ik mag hopen dat jij hun hulp nooit nodig hebt. Schaam je diep voor jouw reactie!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert