MC Zuiderzee klimt langzaam uit het dal

LELYSTAD
Het gaat nog zeker drie tot vier jaar duren voordat het MC Zuiderzee winstgevend is. Dat liet de directie van het ziekenhuis dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst weten aan de gemeenteraad van Lelystad.

In 2009 werd het ziekenhuis in Lelystad overgenomen door zorgondernemer Loek Winter nadat het zo goed als failliet was gegaan. Op dit moment gaat het een stuk beter met het ziekenhuis. Door een investering van 30 miljoen in medische apparatuur en het gebouw kan er door het personeel veel efficiënter gewerkt worden.

Een lening van twee miljoen euro van de gemeente kan het ziekenhuis niet terugbetalen. Volgens afspraken die destijds zijn gemaakt, hoeft MC Zuiderzee dat nu ook niet meer te doen.

reacties (14)

 • D.Langbroek - Pols

   

  Managen ligt mij niet zo. Maar als patiënt ik wel even kwijt: Het Zuiderzeeziekenhuis vind ik persoonlijk een fijn ziekenhuis en werd en nu nog altijd correct behandeld.

  reageer
 • Daan

   

  Dank voor de winter dat hij dit ziekenhuis bijna op de rails heeft terwijl er bijna geen gemeenschapsgeld jn hoeft er zijn grote fouten gemaakt en er moet gewoon een goede bestuurder aan het roer staan die zorgt dat alles zo efficient en kostenbewust mogelijk wordt gedaan. Als je ziekenhuizen carte blanche geeft kun je al uitrekenen dan er alleen maar geld bij moet en er nooit efficiency slagen worden gemaakt, de belastingbetaler betaald immers toch wel. Nu hebben we een systeem waar iedereen eerst een deel zelf betaald en daarna kun je je aanvullend verzekeren. Prima, mensen moeten ook eens bewust worden van de kosten van de zorg. Ga niet voor elke scheet heen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Waarom heeft deze man er dan een BV van gemaakt? ach, als je veel vuilnis op straat gooit krijg je vanzelf ratten.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Aangezien het ziekenhuis geen gemeentelijke instelling was kan je er van uit gaan dat de gemeente part noch deel had aan de door jou veronderstelde 'troep' in dat ziekenhuis. Dat had meer te maken met een volledig mislukte fusie met het ziekenhuis in Emmeloord, die gepaard ging met een uitzinnig hoge beloning voor de interim-baas-van-de-club.

  reageer
 • Barbara

   

  Is natuurlijk in geen velden of wegen meer te bespeuren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • NLToday

   

  Ben niet trots op deze man het feit dat deze man opduikt als het kalf verdronken is en het kadaver nog wat oplevert, heeft voor mij geen meerwaarde, het is puur Amerikaans ondernemings mentaliteit met alle gevolgen hier zoals wij inmiddels daar in Amerika zien. Men parasiteert op de zwakkeren om de welgestelden te kunnen behandelen, zo is inmiddels ons zorgstelsel ingericht, qua aanvullingen verzekeringen.

  reageer
 • NLToday

   

  Precies, zo werkt dat in het huidige Nederland, het was in den beginne van de lening al als schenking omschreven, het werd alleen voor de burgerij als lening afgeboekt. Creatief boekhouden noemt men dit, gebeurde dit in bijvoorbeeld Rusland dan noemen wij datzelfde feit corruptie.

  reageer
 • kees d.

   

  Men valt hier over Loek Winter omdat hij de zorg commercieel zou maken. We moeten blij zijn met deze ondernemer die er voor heeft gezorgd dat Lelystad haar ziekenhuis heeft kunnen behouden. En het eigen risico heeft deze ondernemer niet in het leven geroepen maar de overheid samen met commerciële zorgverzekeraars.

  reageer
 • Bas

   

  Hola als de gemeente "maar" 2 miljoen betaalde voor het in stand houden van een ziekenhuis wat door de enorme puinhoop en schuldenlast gesloten moest worden, dan mag in plaats van kritiek ook dankbaarheid naar meneer Winter zijn. Dank zij hem hebben we nog een ziekenhuis. Hij heeft er trouwens miljoenen privaat geld in gestoken.

  reageer
 • Hans

   

  Dus als manager Winter zorg je er gewoon voor dat op papier er geen winst gemaakt wordt dan hoef je het geld ook niet terug te betalen. Hoe dit kan nou bv een hoger salaris en onkostenvergoeding aan jezelf overmaken :) duurdere auto van de zaak, meer dinertjes met zakenlieden etcetc.

  reageer
 • Dirk2

   

  Voor die 2 miljoen die "volgens afspraak" niet terug betaald hoeft te worden mag wel een bestuurder aangesproken worden en per direct het veld ruimen. Wat een schrijnend voorbeeld van bestuurlijke wanorde weer!

  reageer
 • Tsja

   

  Tis er nog steeds een troep.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Efficiënt werken is belangrijk en goed maar het is van de zotte dat een ziekenhuis "winstgevend" is. Als er al geld over is dan moet dat direct terugvloeien naar betere medische zorg. Iemand die van een ziekenhuis een BV maakt om winst uit te keren hoort naar mijn mening niet in de medische zorg thuis. Er zijn nu al veel mensen die medische zorg vanwege het hoge eigen risico / de hoge eigen bijdrage niet kunnen betalen. Het zal deze directeur een worst zijn, als er aan u niets te verdien valt moet u maar lekker snel dood is straks het motto. Normen en waarden?

  reageer
 • Barbara

   

  't was zo te zien en te horen een mooie "reclamecampagne" voor manager Winter. Maar dat het voor de overname daar een behoorlijke troep moet zijn geweest viel ook de gemeente wel aan te rekenen toch?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert