Stijging inbraken in Lelystad en Noordoostpolder

FLEVOLAND
Het aantal woninginbraken in Lelystad en Noordoostpolder is vorig jaar gestegen, tegen de landelijke trend in, Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Vorig jaar zijn er 410 inbraken in Lelystad en 145 inbraken in Noordoostpolder geregistreerd. Dat is een stijging van 5,1 en 3,6 procent ten opzichte van 2014. Landelijk nam het aantal woninginbraken in 2015 af met 9 procent.

Behalve in deze twee gemeenten, daalde het aantal woninginbraken in Flevoland. Op Urk was de daling het grootst, met een afname van 42,9 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

In totaal werd er 1675 keer ingebroken in een Flevolandse woning. Bovenaan de lijst staat Almere met 940 inbraken. Hekkensluiter is Urk, met 20 inbraken.[https://localfocus2.appspot.com/56e8fa9823c81]

reacties (5)

 • Ronja

   

  En als je de politie belt dat je datzelfde moment 2 mannen de tuinspullen uit een tuin ziet halen, en dat die mannen later een woonhuis binnen gingen omdat ze daar 'wonen' en ze reageren dan met alleen "Oh ok" en niet bereid zijn om te komen......tja dan komen er weinig mensen achter de tralies

  reageer
 • Frans

   

  Daar dragen bezuinigingen op de politie ook toe bij. Zeker als in Lelystad 's nachts nog maar 2 politie auto's preventief op straat kunnen zijn.

  reageer
 • Robinboot

   

  De lage rentestand en voortschrijdende armoede hier te lande is een van de oorzaken, als geld hebben een kostenpost oplevert gaat het net als vroeger anoniem in de sokken, dat weten deze lieden van het inbrekersgilde maar al te goed.

  reageer
 • Karel

   

  En het wordt nog veel erger door in de anonimiteit verdwijnende afgewezen gelukzoekers zonder vaste woon-of verblijfplaats.

  reageer
 • Frans

   

  Dat hebben dan te wijten aan ons eigen egoïsme en onvermogen om ons geluk en naastenliefde met anderen te delen, toch?

 • Hans

   

  stijging van 5 procent in Lelystad is 20 inbraken. Stijging of daling zegt in dit artikel niets. Het artikel suggereert dat in de steden Almere en Lelystad meer wordt ingebroken dan in de dorpen maar dat zijn alleen de absolute getallen. Zet als OF in een tabel hoeveel woningen er zijn en zet dat af tegen het aantal inbraken dan is de % kans dat er in Dronten en Emmeloord met 150 en 145 inbraken wordt ingebroken wellicht hoger dan Almere en Lelystad. En dus het gevoel dat het in de dorpen veiliger is en de inwoners daar minder hoeven te investeren in veiligheidssloten klopt dan niet. In Almere is vorig jaar een actie geweest waarbij de gemeente een vergoeding per huis van ongeveer 400 euro gaf. Zijn hiermee de inbraken in Almere gedaald? Dan zou dit dus ook effect kunnen hebben naar Lelystad toe. Graag meer onderzoek door OF.

  reageer
 • Blondje

   

  Is de OF een regionale omroep of een detective bureau???? Ik zie regelmatig mensen die de zelfde fout maken. Ik begin ondertussen ook te twijfelel!!!

 • Jim

   

  Volgens mij staat er in het artikel dat in Lelystad en Noordoostpolder percentagegewijs meer inbraken waren in vergelijking met vorig jaar. Tabel? Er staat een kaartje onder. Vul in 'aantal per 1000 inwoners' ga met je muis over de gemeenten in Flevoland en je ziet het precies. Lelystad zit dan op 5,4 en Dronten het laagst, 3,0. Jammer overigens dat er -voor de compleetheid- geen gegevens van Zeewolde in staan, althans het aantal per 1000 inwoners.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert