Schipper vloog door voorruit bij botsing

FLEVOLAND
De persoon die dinsdagavond zwaargewond raakte na een aanvaring tussen twee binnenvaartschepen op het Markermeer, is één van de twee schippers. Volgens de Kustwacht vloog de schipper door de botsing door de voorruit heen.

Het slachtoffer is met een reddingboot naar de kust gebracht waar de ambulance klaar stond. Aan boord van de twee schepen waren in totaal vijf bemanningsleden. Zij bleven ongedeerd.

De binnenvaartschepen raakten zwaar beschadigd aan de boegzijde, maar nog boven het wateroppervlak, waardoor ze geen water maakten. De schepen zijn naar de Oranjesluizen in Amsterdam gesleept. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de botsing.

reacties (5)

 • Bart

   

  Goed plan :)

  reageer
 • Dick

   

  Idd, ik neem elke reactie serieus

  reageer
 • Jan

   

  En nog serieus reageren ook....

  reageer
 • Dick

   

  Hoe vaak vindt er een ongeval plaats tussen twee binnenschepen? Op het Markermeer is dat bij mijn weten de eerste keer. Hoe vaak vinden er op de A6 ongelukken plaats? Bijna dagelijks. En sowieso, waarom is de schipper door het raam gegaan? Zat hij misschien niet op de stuurstoel? Schipper zijn hoeft niet automatisch te betekenen dat je ook daadwerkelijk stuurt. Dat kan ook een ander bemanningslid zijn. Dus is je reactie slaat echt nergens op.

  reageer
 • Rob

   

  Toch maar veiligheidsriemen en een stuurairbag verplicht stellen op binnenvaartschepen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert