Straatpraat: kort rokje met knielaarzen moet kunnen?

ALMERE
Als baliemedewerkster bij stadsdeel Nieuw West in Amsterdam mag je geen kort rokje of knielaarzen meer dragen.

Dat schreef een leidinggevende in een mail aan zijn personeel. En dat leidde meteen tot een heleboel commotie, waarop de maatregel ook meteen weer werd ingetrokken.

Wat vind jij? Mag een baliemedewerkster van jou een korte rok dragen? Die vraag stelden we in Almere:

reacties (10)

 • Ed.Molenaar

   

  Ik vind dat een werkgever en situatie kledingvoorschriften mag bepalen. Zoals al geschreven; advocaat niet in slippers, kok niet in zwembroek etc. Maar dan geldt ook dat vrouwen in islamitische omgeving een hoofddoek op moeten en dus ook dat een werkgever mag bepalen dat vrouwen geen hoofddoek op mogen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Erg grappig, dat tegenstrijdige mengsel van "moet kunnen" en "gepaste kleding".

  reageer
 • Lely

   

  Wat is kort? 5-10 cm boven de knie? Of kort dat je net de billen niet ziet?

  reageer
 • syrier

   

  zolang er geen bedrijfskleding verplicht is mag men alees dragen alleen geen gezichts bedekkende kleding.als deze dame een kort jurkje aanwil met knielaarzen,of een korte broek met panty,s, het gaat er om of ze haar werk goed doet

  reageer
 • Krikke

   

  Denk dat je het genuanceerd moet zien. Op het moment dat de kledingvoorschriften vrij zijn, dan krijg je extremen. Helaas zijn er vrouwen die menen dat hoe korter de rok hoe meer aanzien ze hebben. Ze gaam zelfs concureren met collgae. Als die korter heeft, dan heeft zij straks nog korter. Totdat er niet meer dan een brede ceintuur zit. Korte rok niets mis mee, maar op het werk niet korter dan halverwege dijbeen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  Voor sommige functies gelden kledingvoorschriften. Van een advocaat wordt ook niet geaccepteerd dat hij in korte broek en op slippers op zijn werk verschijnt. Een mantelpak waarbij de rok net boven de knie zit, zal vast geen probleem zijn. Ik denk dat de rokjes veel korter waren en dan in combinatie met hoge laarzen, geven niet echt een representatieve aanblik. Groot gelijk dan dat er gewezen wordt op de kledingvoorschriften. Begrijp me niet verkeerd, ik mag het graag zien hoor. Maar verwacht bij iemand in functie wel gepaste kleding.

  reageer
 • Tja..

   

  Ik vind het niet kunnen. Een korte rok is nog tot daaraan toe, maar knielaarzen eronder is werkelijk geen pan. Het is het een of het ander.. ;)

  reageer
 • Jacob

   

  Wie is deze teamleider van het Stadsdeel Nieuw West in Amsterdam? Wat is haar/zijn profielschets, haar/zijn achterliggende motivatie etc. Nodig om een oordeel over te kunnen vormen en zo nodig ruchtbaarheid aan te geven. Het gebeuren leverde in ieder geval weer een aantal afbeeldingen in de media op om het fenomeen "kort rokje" nog eens te illustreren. Waarvoor mijn hartelijke en oprechte dank.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Jullie menen het toch niet echt hé? Moet de Gemeente Almere of welke andere Gemeente in ons land dan ook, zich niet met haar eigen zaken bemoeien? Eerst jaren geleden het risico lopen, als men in de Gordiaan moest zijn, ene Wim B. tegen te komen, die even kwam vertellen dat ik me niet meer met witte sokken of andere ‘on modieuze’ zaken aan het lijf “kon” vertonen. (een geluksvogel die W, dat ik hem nooit getroffen heb, heb ik heel lang het gevoel gehad, lol) Maar dat over die ‘rokjes’ ga weg! Is gewoon een voorproefje op de aanstaande '1 april' toch? Waar zijn 'wij' anders mee bezig? In 2016, notabene! (niet té blote, lol) JC.

  reageer
 • Evros

   

  Ja natuurlijk, waarom niet ? Boven de knie hoeft toch geen probleem te zijn ! Zolang je niet de billen van iemand ziet, geen probleem zo ja, dan is het ordi en respectloos naar jezelf en anderen toe. Knielaarzen, ook geen probleem ! Welke idioot, moest zonodig weer problemen maken ? Zeker overprikkeld ! Misschien iemand die gewend is om lange gewaden in z'n omgeving te hebben. Geloof me, die gedragen zich in de regel hoeriger ! Kom op lui, we leven in een vrij westers land, daar is voor de vrijheid van de vrouw hard geknokt. Dat willen we zo houden en degenen die daar niet mee om kunnen gaan, daar zijn genoeg mogelijkheden voor in Europa ! Gewoon weg wezen want dat gaan we niet wijzigen voor een geile zedeprediker !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert