Rechtbank stelt vissorteerders in het gelijk

URK
Zo'n 140 vissorteerders uit Urk zijn in een kort geding in het gelijk gesteld door de rechtbank Midden Nederland. De sorteerders kunnen voorlopig blijven werken op de visveiling op Urk totdat hun conflict juridisch met de directeur helemaal is uitgevochten.

De sorteerders zijn het niet eens met nieuwe plannen en regels van de directie. Ze claimden dat hun inkomsten er op achteruit gaan. De rechter heeft besloten dat de directeur van de visafslag oude afspraken die gemaakt zijn met de Combinatie van Vissorteerders moet nakomen. In elk geval tot een arbitragecommissie een uitspraak heeft gedaan over het conflict.

Vissorteerders werken twee keer in de week op de visafslag. De Urkers sorteren de binnengekomen vis op lengte.

reacties (6)

 • Oeleboele

   

  Volgens mij heeft de rechtbank het doorgeschoven naar de arbitrage commissie. In de krant stond dat het imago van ongelikte beren niet terecht was volgens de woordvoerder van de vissorteerders. Uit reacties hier blijkt dat niet. Verder distantieren de vissorteerders zich van banden lek prikken, mentaal geweld, en mensen berichten sturen die niet binnen de normale omgangsvormen passen. Dat is een mooi woord distantieren, je handen wassen in onschuld heet zoiets.

  reageer
 • zo

   

  Allemaal een vrijdag weer achter de sorteer tafel en samen met de vrouwen de vis sorteren wordt gezellig

  reageer
 • Dirk

   

  Beetje jammer dat er dan een oud filmpje van DaySeaDay wordt gebruikt voor iets wat totaal niet over dat bedrijf gaat. Wat je nu dus ziet, ziet het er totaal niet uit in de visafslag bij de sorteerders.... Beetje jammer dit

  reageer
 • lezer.

   

  Ik denk dat het tijd wordt voor een andere, niet Urker, directeur. Deze man zit al veel te lang op die stoel. Tijd voor een frisse wind.

  reageer
 • Bas

   

  Helemaal mee eens, het wordt tijd dat die oude kliek er uitgegooid wordt en een nieuwe erin.

 • Dus ja

   

  Ja een vreemde die over "lijken" kan gaan. Bedoel je dat?

 • Kees

   

  De directeur is een inhalige gierigaard die alleen aan zichzelf denkt, en niet aan de vissorteerders. Heeft u hem ooit al voor een camera gezien? Bij de rechtbank? Of op de radio gehoord? Het recht zal zegevieren.

  reageer
 • Knielus

   

  Erg handig om hier zoiets neer te zetten Kees. Je kan beter morgenochtend zijn kantoor in lopen en het face to face tegen hem zeggen .misschien kun je het ook ff filmen en op Facebook zetten?

 • laat alle reacties zien
 • KC

   

  En terecht dat gelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert