Lang verwachte uitbreiding dorp kan beginnen

MARKNESSE • Wo 16 maart 2016 | 17:16 • Woensdag 16 maart 2016 | 17:16
De gemeente Noordoostpolder heeft negen hectare grond gekocht in Marknesse voor de uitbreiding van het dorp. Op de kavel kunnen naar schatting 130 woningen worden gebouwd.

De grond was eerder in bezit van projectontwikkelaar Megahome uit Almelo, maar die is in ernstige financiële problemen gekomen. De ontwikkelaar kon gemaakte afspraken niet nakomen. Daarop werd de grond geveild. De gemeente Noordoostpolder bleek de hoogste bieder. Volgens wethouder Wiemer Haagsma wacht Marknesse al jaren op uitbreiding. Hij hoopt dat dit snel gaat gebeuren: "het bestemmingsplan is klaar, dus er kan snel gebouwd worden". Partijen die willen bouwen in het dorp kunnen zich melden bij de gemeente.

Voorzitter Hans Rommens van Dorpsbelang Marknesse is erg blij met de ontwikkeling. Hij zegt dat het dorp al zeker 15 jaar op slot stond. De vraag naar nieuwe woningen in het dorp is groot. Volgens Rommens hebben verschillende partijen te kennen gegeven te willen bouwen. Zij kunnen zich melden bij de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel