Eis van 7 jaar voor beschieten auto in Oostzeestraat

LELYSTAD
Voor poging tot moord is tegen een man uit Almere zeven jaar cel geëist. Hij heeft op sinterklaasavond in de Oostzeestraat in Lelystad een man 6 keer beschoten. De verdachte bekende tijdens de zitting de schoten gelost te hebben, maar over de omstandigheden lopen de verhalen uiteen.

Discussie rijgedrag
Kort voor de schietpartij zouden de twee een discussie hebben gehad over het rijgedrag van de verdachte. Volgens het slachtoffer keerde de man niet veel later terug en met één hand in zijn zak. Omdat hij daar geen goed gevoel bij had, is hij in zijn auto gaan zitten. Kort daarop begon de verdachte met een pistool te schieten. Het slachtoffer bleef ongedeerd.

Noodweer
Volgens de verdachte handelde hij uit noodweer. De Almeerder zou namelijk hebben gezien dat het slachtoffer een pistool uit het dashboardkastje van zijn auto pakte en op hem richtte. "Ik heb op de motorkap gericht, zodat ik weg kon rennen. Hij wou me doodrijden", stelde hij.

Voorbedachte rade
Volgens de officier van justitie klopt dat verhaal niet en schoot de Almeerder met voorbedachte rade. De officier neemt het de verdachte extra kwalijk dat de vriendin en de 7-jarige zoon van het slachtoffer getuige waren van de schietpartij. De rechtbank doet op 30 maart uitspraak.


 

reacties (1)

  • 7 jaar voor t beschieten zonder dat er doden zijn gevallen.. Maar een moord daar geef je iemand 5 jaar voor? Ik ben een echte nederlander.. Maar wat leven wij een KROMLAND zeg.. BAH!!!

    reageer
  • ikke

     

    sinds wanneer mag je niet meer op elkaar schieten? is toch logische dat je zelf een wapen trekt als je vermoedt dat de ander ook bewapend is. Ben ik soms de enige die niet met een pistool de straat op gaat?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert