Financieel advies bij Startpunt Geldzaken

ALMERE
Almere is gestart met een Startpunt Geldzaken. Almeerders kunnen bij het loket terecht voor financieel advies. Startpunt Geldzaken is woensdag gelanceerd in de nieuwe bibliotheek door wethouder Froukje de Jonge, samen met het Nibud en de PLANGroep.  

Voor Almeerders die regelmatig geld tekort komen is er het geldplan 'Beter rondkomen'. Dat plan is ontwikkeld door het Nibud. Volgens het budgetteringsinstituut kunnen huishoudens gemiddeld zo'n 170 euro per maand besparen als ze de tips uit het plan opvolgen. 

Voor Almeerders die elke maand iets overhouden is er het geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen.' Daarin staan tips om op een verstandige manier een financiële buffer op te bouwen. 

reacties (3)

 • Boels

   

  De eerste en beste klant moet dan wel de gemeente Almere zelf worden als het gaat om beter met geld omgaan.

  reageer
 • NLToday

   

  Bekruipt mij zo een naar gevoel bij dit soort advies bureautjes, iedereen kan een advies bureau beginnen maar of men bekwaam is en kwaliteit levert blijft vaag, ken inmiddels persoonlijk wat mensen welke op linkedin zichzelf de hemel in prijzen maar geen enkele opleiding hebben afgemaakt maar zich voordoen als deskundige.

  reageer
 • Demo

   

  Het Nibud is nu niet bepaald zomaar een bureautje. Uw reactive is dan ook op zijn minst ietwat twijfelachtig.

 • Jim Balkenstaaf

   

  Ik neem aan dat dit een initiatief van de gemeente is. Weggegooid geld. De mensen voor wie dit bedoeld is gaan er echt niet komen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Aan de ene kant wordt de gemeente verantwoordelijk gehouden voor alles wat mis is, aan de andere kant kan niets wat de gemeente onderneemt enige goedkeuring wegdragen. Oftewel: het is niet goed of het deugt niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert