Kinderleidster ontslagen na kwijtraken kleuter

ALMERE
Een kinderleidster van kinderopvang Kids Stories in Almere is per direct ontslagen nadat zij een kleuter was kwijtgeraakt. Het 4-jarig jongetje werd woensdag in zijn eentje gevonden aan de rand van het water aan de Homeruslaan in Almere Poort. Het kind hoorde op dat moment bij Kids Stories te zitten. Een vrouw die de jongen vond, waarschuwde de politie.

Kids Stories laat weten dat het gaat om een menselijke fout. De kinderleidster haalde de kinderen op bij school en zag over het hoofd dat de kleuter weg liep. Vervolgens heeft ze het aantal kinderen dat ze mee moest nemen niet geteld. Het bedrijf benadrukt het voorval zeer te betreuren.

Alle ouders zijn donderdagavond uitgenodigd voor een bijeenkomst waar alles wordt uitgelegd.

reacties (64)

 • Gm

   

  Ja dat is wettelijk zo besloten . Bij kinderen ouder dan 4 jaar is het een pedagogisch medewerker op 10 kinderen .

  reageer
 • annemieke

   

  Ik snap dat het heel erg is als zoiets gebeurd maar kinderen kunnen ook ineens zomaar weg lopen en als je dan alleen voor zoveel kinderen staat is dat erg moeilijk dus daar zullen ze iets aan moeten doen en niet meteen beginnen met geld te claimen

  reageer
 • W.H.

   

  Waarom stuurt de leiding maar 1 begeleider mee? Omdat de ouders niets willen betalen voor de kinderopvang. Ouders kiezen niet meer voor de kwaliteit, dus voor de betere en daardoor iets duurdere kinderopvangorganisaties met meer ervaren ( dus duurdere ) leidsters. Nee de huidige ouder wil zo goedkoop mogelijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Conclusie, menig Kinderopvangorganisatie kiest voor goedekope jonge krachten met zoweinig mogelijk uren, die minimaal worden ingezet. Met alle gevolgen van dien!!

  reageer
 • Thomas

   

  Ik hoop dat de rechter de ouders in dat geval schuldig bevindt aan minachting van het hof en veroordeeld de kosten van de ontslagen leidster te balen, omdat de ouders dan de tijd van de rechter verspillen met domme Amerikaanse claims.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wil je daar ook voor betalen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ellen

   

  Het lijkt erop dat de ontslagen medewerkster alleen stond op deze groep. Dat noem ik pas onverantwoord van deze opvang. Wel lekker bezuinigen en dus lagere bedragen kunnen vragen voor opvang door maar 1 medewerkster neer te zetten, maar dan niet zelf de verantwoordelijkheid nemen als er iets gebeurt. Behoorlijk slap. Als ik mijn kind(eren) daar had geplaatst zou ik ze acuut weghalen.

  reageer
 • monique seynen

   

  'Ergens' op facebook staat het verhaal van de mevrouw die het kind vond. De haren rijzen je te bergen, want twee leidsters hadden meer aandacht voor hun telefoon dan voor het kind en de directrice ging er als een haas vandoor toen de politie verscheen. Heel erg dit.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Wanneer de leidster in dienst is kan ze niet ontslagen zonder voorgeschiedenis. Uiteindelijk is er niets gebeurd en we leven in een rechtsstaat.

  reageer
 • Bromsnor

   

  Euro 2 claimen? Voor wat? Ze waren er niet bij.

  reageer
 • Usa

   

  Ik hoop de familie van dit jongetje een claim indient voor deze emotionele en traumatische ervaring

  reageer
 • Tuuk

   

  Ouders ontslaan omdat ze hun kind kwijtraken? Deze vergelijking kan je niet maken. Deze leidster had namelijk de verantwoording over andermans kind, en deze verantwoording is vele malen groter dan bij je eigen kind. Het kind is namelijk niet van jou en daar hoor je extra voorzichtig mee te zijn.

  reageer
 • Harry

   

  Hierop moet ik gewoon reageren. Freek, HALLO!!!!, een kind van 4 de schuld geven? Werk je toevallig bij het bedrijf? Ik meen namelijk wel de toon te ontdekken hoe het daar aan toegaat.

  reageer
 • Frenky

   

  Doe jij je mond eens spoelen met zeep!

  reageer
 • zo

   

  Een gesprek had ook gekund met de desbetreffende leidsters had de oorzaak achter haald kunnen worden .

  reageer
 • 5x keer harry??

   

  Als dat waar zal zijn waarom haal je je eigen kind dan niet al na 1 keer weg... 5 x en dan pas actie????

  reageer
 • Freek

   

  Het is gewoon de schuld van het kind. Had niet mogen weglopen. I.p.v. de begeleidster te ontslaan, is het kind gewoon niet meer welkom..!!

  reageer
 • Bé

   

  bekommerd

  reageer
 • Bianca

   

  Als het goed is zeggen alle ouders straks het vertrouwen op!!!!

  reageer
 • Boerman

   

  Dit kan ik ook wel bevestigen. Die Sjerida ofzo dat is de eigenaar en is echt vreselijk tegen ouders en voorbijgangers. Ik hoopte dat ze wel goed met de kinderen om ging maar het tegendeel is nu bewezen helaas. Het word tijd dat de inspectie voor gezondheidszorg hier komt controleren. Dit kan zo niet verder gaan. Fout op fout op fout

  reageer
 • Ali

   

  Wat een krampachtige houding om iemand meteen te ontslaan. Gebeurde vast niet express. Een waarschuwing was meer op zijn plaats.

  reageer
 • Harry

   

  Ik denk het niet. Ik kom zelf uit de buurt en heb een ouder gesproken die haar kind van kids stories heeft afgehaald nadat hij 5x was 'vergeten'. Dat heeft het nieuws niet gehaald en hebben ze er dus niets van geleerd. Hopelijk NU wel! Afschuiven op 1 medewerker vind ik laf, de hele tent deugt in mijn ogen niet.

  reageer
 • Harry

   

  Het gaat hier wel om een kind van 4 jaar. Niet om een zak aardappelen. Kinderen kunnen een leuk jaar hebben totdat er iets fout gaat Johanna. Het zal jouw kind maar zijn. Dan zeg je toch ook niet: Gelukkig hebben de anderen een leuk jaar gehad.

  reageer
 • Jk

   

  Raar dat ze ontslagen is als dit de enige reden is, ook ouders raken hun kind wel eens kwijt omdat het kind er van tussen gaat, moeten we deze ouders dan allemaal geen ouder meer laten zijn? Deze dame hadden ze niet moeten ontslaan want deze fout maakt ze vast geen tweede keer. Ik hoop dat ze haar ontslag aanvecht en ben benieuwd of haar ontslag rechtsgeldig is

  reageer
 • Lucia

   

  Belachelijk! Je gaat zo niemand zomaar ontslagen. Fouten maken we allemaal. Mijn zoon van 4 is ook door zijn juf van groep 1 op een speelplaats in het centrum van Amsterdam achtergelaten. Ze was op dat moment in haar eentje verantwoordelijk voor 24 kinderen! Even vergeten te tellen. Gelukkig ging mijn zoon alleen terug naar school. Hij was maar net 2 weken op school. Gelukkig ging het goed af en daar gaat het om.

  reageer
 • Willem D

   

  Dat krijg je 6 kinderen halen door 1 meisje dat is vragen om problemen Dit heet ook wel bezuinigingen voor de directeur zijn salaris

  reageer
 • Engelien

   

  Wat belachelijk. 1 leidster op 10 kinderen. Is dat wettelijk zo geregeld of kan elk kinderdagverblijf dat zelf regelen? Als dat wettelijk zo geregeld is, dan moet daar gauw een eind aan komen. Je hebt toch minstens 2 leidsters nodig.

  reageer
 • Marjolein

   

  Tip. Ga eens onverwachts midden op de dag langs. Gewoon zomaar. Ik zeg verder niets, maar voor mij en mijn vriendin een reden om een ander bso te zoeken

  reageer
 • Jacqueline

   

  Jij bent niet objectief Stephanie. Wel aardig dat je het probeert op te nemen voor ze

  reageer
 • Krikke

   

  Ik heb het voorval van een afstandje gade geslagen. Die directrice valt ook veel te verwijten. Zij is daar gewoon met grote snelheid vandoor gegaan. Heeft zich niet bekommert om het kind. Dat vind ik heel kwalijk en logisch dat haar personeel ook zo onverschillig is. Het personeel volgt het voorbeeld van hun leidinggevende. Overigens is die directrice een zeer arrogant persoon. Maar dat is mijn mening.

  reageer
 • Buurvrouw

   

  Parkeerbeleid kent deze KDV ook niet!! Ouders parkeren midden op straat omdat er geen plek is en ja te beroerd om te lopen. Niemand kan erdoor en de schoolleiding spreekt deze ouders er niet op aan...

  reageer
 • Rick

   

  Het gaat hier om een kind, niet een verloren knuffel. Neem gerust wat extra zuurstof om tot zinnen te komen!

  reageer
 • Marc

   

  Nu lees ik op hun Facebook pagina dat het allemaal een foutje is. Veel ouders steunen hen ook. Hoe is het mogelijk dat je zo'n voorval onder een tapijt durft te vegen. Ze waren gewoon een kind kwijt..... Dat kun je niet zo maar van tafel vegen. Ja, even het desbetreffende personeelslid ontslaan op staande voet. Wat een misselijkmakende zwakke organisatie. De gemeente zou de vergunning moeten intrekken en beide directrices vervolgen wegens ernstige nalatigheid.

  reageer
 • Eric

   

  Een stevig gesprek was mijns inziens effectiever geweest. Natuurlijk is het heel dom dat ze het ventje vergeten is (en wie weet wat er had kunnen gebeuren), maar ontslag gaat wel erg ver.

  reageer
 • johanna

   

  Ik snap de ophef maar er is gelukkig niets gebeurd. Dit kan, helaas, bij elk kinderdagverblijf gebeuren. Een kleuter kan binnen 2 seconden weg zijn gesneakt. gelukkig niets gebeurd. Ik ben erg te spreken over kids stories erg mooi gebouw en leuke personeelsleden. Onze kinderen hebben er een leuk jaar gehad.

  reageer
 • Barbara

   

  Op de Daltonschool in de Tjalk hebben kinderen die naar school gaan plus de kinderen die op de naschoolse opvang zitten een grote buitenruimte waar volop gespeeld kan worden.Die tuin, zo noem ik het terrein maar even, is voor een deel omheind met hekwerk. Een ander gedeelte dat aan de drukke straatkant ligt is omheind met beukenhegjes, waar op een plek een gat zit waar spelende kinderen, aangetrokken door dergelijke avontuurlijke paadjes, regelmatig doorheen kruipen. Ze staan dan nog wel op een stoepje, maar op nog niet 1 mtr afstand raast verkeer langs. Een keer wel de straat op en oeps het is gebeurd met je kleintje waarvan je denkt dat het veilig op school kan zijn. Wij tot tweemaal toe kleuters daar doorheen zien glippen en daags erna de GGD gewaarschuwd. GGD is instantie die toezicht op veiligheid terrein hoort te houden. Al zou je in dit geval tien juffen hebben losgelaten om toezicht te houden, dan nog had dat kennelijk niet geholpen. Van GGD nooit een reactie gekregen op onze oplettendheid, gat blijft gewoon een gat..

  reageer
 • Bianca

   

  Wat een vreselijke tent is dit ook. In het verleden zaten mijn dochters hier ook. Nu inmiddels ergens anders. Leidsters waren verre van professioneel. Mijn meiden hebben het nu veel meer naar hun zin. Nooit maar dan ook nooit meer terug. Zeker nu niet. Dit verbaast me niet.

  reageer
 • Rita

   

  Het is de houding van de directie die mij zorgen baart, zeker in geval van een crisis maar blijkbaar ontgaat dat ze ook.

  reageer
 • Boerman

   

  Jij werkt daar! Je hebt makkelijk praten..

  reageer
 • Fred

   

  Zo is het. Ik vind Kidsstories een topclub, zeer mooi gebouw, aardige leidsters. Dit is wel erg naar. Gelukkig had het kind een fluorhesje aan was hij daardoor snel herkend. Mijn kinderen zijn al naar de basischool maar ik zou ze zo weer brengen hoor.

  reageer
 • S.

   

  Het is de taak van een leidster om op de kinderen te letten. Gezien het aantal kinderen dat zij mee moest nemen, is het ZEER kwalijk dat het haar niet is opgevallen dat er 1 is weggelopen. Het is dus zeker terecht dat ze is ontslagen! Dat mensen fouten kunnen maken is duidelijk. Dat wil niet zeggen dat deze fouten geen gevolgen kunnen hebben. Gelukkig is het nu goed afgelopen. Voor hetzelfde geld was de kleuter verdronken. Rare beredenering en ongepaste vergelijking, maar goed ieder zijn eigen mening.

  reageer
 • Karelpjotter

   

  onmiddelijk ontslaan, nooit meer met kinderen laten werken! dat kind had kunnen verdrinken, en dat is al veel te vaak gebeurt,dan was het dood door schuld, punt uit! Zat ze soms te whatsappen met haar vriendje of zo???

  reageer
 • Serge

   

  Het is hun baan om op kinderen te passen, hoofdjes te tellen etc. Het hele excuus op Facebook is een flauwe vorm van damage control. Ik heb zelf met die ene directrice te maken gehad. Die maakt zich meer druk om haar kleertjes en sieraden dan om kinderen en personeel. Sluiten deze onverantwoorde tent.

  reageer
 • Wim

   

  Fouten maken doen we allemaal maar, als je verantwoordelijk bent voor de veiligheid van kinderen, moet volgens mij meer inspanning moet worden on dit te garanderen dan de oplettendheid van één persoon. Deze mevrouw ontslaan riekt naar verantwoordelijkheid afschuiven op een gemakkelijk slachtoffer. Ik raad deze mevrouw aan juridische hulp te zoeken en haar ontslag aan te vechten.

  reageer
 • Johanna Struik

   

  Heel naar allemaal maar wij zij erg blij met kidsstories. Goed dat ze meteen deze dame hebben ontslagen. En ik denk dat ze nu wel helemaal alles 10 keer checken.

  reageer
 • Loket

   

  Precies, als blijkt dat er maar een medewerker mee liep kan dit wel eens het einde betekenen voor Kids Stories, je kan absoluut niet de verantwoording op een persoon laten rusten, deze kan onwel worden etc. Vrijwel alle bedrijven in Nederland bezuinigen op medewerkers, men ontslaat en vervolgens zoekt men de media op als het mis gaat, ons juridisch stelsel is voor velen onbereikbaar geworden.

  reageer
 • Petra Willekens

   

  Is een menselijke fout meteen reden voor ontslag? Ik zou deze werknemer nooit ontslaan op basis van deze fout, zij zal de rest van haar carrière mogelijk scherper opletten dan elke andere leidster. Het is niet goed te praten natuurlijk maar ik vind dit wel erg overtrokken. Er zijn zat ouders die minstens net zo slecht opletten, vaak zijn dit ook nog de grootste zeurpieten bij de kinderopvang.

  reageer
 • Roelof

   

  Ieder een weet het beter maar nooit heb je zelf schuld . Laten de ouders de kinderen ook beter opvoeden en dat ze moeten luisteren naar de leiding.

  reageer
 • wj

   

  mijn kinderen zitten ook daar op de opvang, en het is ook voorgevallen dat ik wel eens naar school ben geweest om mijn kinderen op te halen ipv ze naar de opvang te laten gaan, en er zijn altijd minstens 4 leidsters om de kinderen te begeleiden er word dus niet maar 1 leidster gestuurd. er is een ratio en daar word aan voldaan. mijn kinderen vinden het geweldig daar en hebben het erg naar hun zin. ik vind dat ze het goed hebben opgelost en mijn vertrouwen zijn ze in deze niet kwijt.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Moet en kan je daarvoor ontslagen worden? Er is niets gebeurd en moet doet er beter aan te vragen dat degenen zonder zonden de eerste steen werpen. En waarom al dat American style drama? Kinderen doen niets anders dan weglopen. Strkas mogen ze geen tikkertje spelen want wie weet struikelt er een keer ééntje.

  reageer
 • mevrouw

   

  Pas zag ik een juf vooruit lopen met een groep kinderen ik schat groep 3. Ze keek nergens na en wat achter haar afspeelde bij een drukke weg zag ze niet. Ik denk dat een kwart ontslag mag krijgen. Wat hier is gebeurd is naar maar er zijn er meer die hun groep niet goed verzorgen

  reageer
 • caressa53

   

  Iedere leidster weet als eerste koppies tellen!! Je wil als ouder toch met een rustig hart je kindje bij het kdv of bso achterlaten! Ben blij dat het kindje door een oplettende dame is gezien. (op tijd) Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren. Laat de kinderen hand in hand lopen of een touw vast houden, zo hou je ze beter in de gaten!

  reageer
 • Stephanie

   

  Wij hebben alleen maar goede ervaring met Kids Stories. Betrokken mensen en zeer deskundig. Dat ze deze leidster direct ontslagen hebben is dan ook de enige goede beslissing die ze konden nemen en geeft aan dat ze het serieus nemen. Goed dat ze direct de ouders uitnodigen om uit te leggen.

  reageer
 • Linda

   

  Wij als leidster dienen een v.o.g aan te vragen inzake ons werk. Als men op t schoolplein niet na telt of ze iedereen heeft is dit kwalijk te noemen, wanneer wij alleen op pad moeten wat inderdaad niet wenselijk is horen volgens mij de kinderen voor jou te lopen en loop je als leidster met de laatste kids achteraan. Gedurende de wandeling blijf je tellen. Ontslag is niet overdreven zeker niet als je het verhaal leest van hoe alles gegaan is en zelfs de politie de leidsters nket vetrouwde om het kind mee te geven. Hopelijk komen de ouders er nog over heen.

  reageer
 • Coda

   

  Ontslag is verdoezelen van je eigen fouten in de organisatie triest

  reageer
 • jo jo

   

  Foei foei foei.. Prioriteit nr 1, hoofden tellen!! Wat een kluns..

  reageer
 • daniela

   

  Ik denk dat er wel meer speelt dan alleen maar 1 x een kind vergeten. Ik heb het bericht van de vrouw die het kind vond ook gelezen en die hele organisatie deed er nog al laks over. Reageerde zelf geïrriteerd omdat ze van die mevrouw dat kind niet meteen mee kregen omdat zij de politie al had ingeschakeld en daarop wilde wachten.

  reageer
 • Deetje

   

  Idd er horen altijd twee leidsters te zijn om een groep kinderen te begeleiden, lijkt mij dat de directie de aandacht wil afleiden van zijn eigen fouten

  reageer
 • leidster

   

  De kindratio is 1(leidster) op 10 kinderen.

  reageer
 • Deetje

   

  De directrice reageerde ook niet al te best en deed of er niks aan de hand was, politie is er zelfs bij geweest. Lijkt me dat er meer aan de hand is daar.

  reageer
 • Tess

   

  Een menselijke fout.... Het zal je kind maar zijn verdorie....

  reageer
 • Qwerty

   

  Een ernstig incident. Ouders moeten kunnen vertrouwen op de medewerkers van een kinderdagverblijf. Als dat vertrouwen geschaad is door een dergelijk voorval, is het vertrouwen niet meer te herstellen.

  reageer
 • KC

   

  Er moeten toch altijd 2 begeleidsters mee lopen? Een voor en een achter de groep? Waarom stuurt de leiding er maar één? De leiding zit fout en niet die omslagen medewerkster!

  reageer
 • Joost

   

  Als dit de eerste en enige keer is dat zo een fout gemaakt is, vind ik ontslag wat overdreven. Het betreft een menselijke fout die grote gevolgen kan hebben. Maar het blijft een menselijke fout, dat doen we allemaal wel 's op het werk. Als kinderleidster ben je opgeleid dit te worden en is je verdere keuze op de arbeidsmarkt niet zo groot. Dit incident maakt solliciteren erg moeilijk voor de vrouw.

  reageer
 • Frans

   

  Dat het slecht is dat je niet telt klopt. Dat het slecht had kunnen aflopen ook. Maar gelijk ontslag? Lijkt er op dat Kids Stories liever een personeelslid opoffert dan dat personeelslid te begeleiden zodat het niet weer gebeurd. Achterliggende gedachte lijkt mij een signaal afgeven dat het echt niet aan Kids Stories ligt, maar aan de (ontslagen) medewerker. Erg goedkoop en de makkelijkste oplossing. Je kan ook voor je personeel staan, intern begeleiden en zorgen dat het niet meer gebeurd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert