FNV boos op gemeente om procedure stadsbussen

ALMERE
De FNV is boos op de gemeente Almere en voelt zich 'beduveld'.

De vakbond had geëist dat veiligheid een belangrijk onderdeel zou zijn van de nieuwe aanbestedingsprocedure van het busvervoer in Almere. Nu die is gestart, is er volgens de vakbond niets gedaan met hun inbreng. De gemeente vindt namelijk dat veiligheid niet thuis hoort in een aanbestedingsprocedure, omdat dit geen punt is waarop bedrijven moeten concurreren. De gemeente geeft de vervoerder straks een aparte subsidie voor maatregelen die de sociale veiligheid moeten garanderen.

Donderdagavond wordt het onderwerp besproken op de politieke markt. Als daar niets uitkomt, overweegt de vakbond acties.

reacties (7)

 • ron

   

  ik kan me heel goed voorstellen dat Almere dat niet wil meenemen in de aanbesteding. Hou je het er buiten ben je veel flexibeler om het in de uitvoeringsfase op te lossen. misschien is er in de loop vd jaren wel een andere behoefte om het te beheersen. zit het eenmaal in de prijs dan ben je altijd de klos als je later wat anders wil.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik voel me als reiziger beduveld door de te hoge ritprijzen.

  reageer
 • KC

   

  Veiligheid kan je wel degelijk opnemen in de aanbestedingsprocedure. Ik denk dat de gemeente het niet belangrijk vindt en dat het duurder gaat uitvallen. Weer leidt het geld.

  reageer
 • Joost

   

  De foto bij dit bericht is minstens 5 jaar oud.

  reageer
 • almere

   

  deze aanbestedingsprocedure is gewoon een smoes er wordt in achterkamertjes gewoon qweer even beklonken dat de huidige vervooerder in almere blijft rijden , en dat de gemeente over de ruggen van de inwoners hun zakken vult door te hoge kosten voor een bus ritje

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Chauffeur

   

  Als je als bedrijf en gemeente goed vind dat de helft zwart rijdt, ben je zoiezo niet goed bezig.

  reageer
 • Hero

   

  De Gemeente zuigt gewoon. Wel veel willen voor weinig geld. Ze hebben liever kwantiteit...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert