Meerderheid inwoners wil 'compact centrum'

EMMELOORD
Een meerderheid van de inwoners, ondernemers en organisaties wil een 'compact centrum' in Emmeloord. Bij een peiling is 60 procent van de 1900 stemmen uitgebracht op dat scenario.

Het winkelgebied bevindt zich in dit scenario vooral in de Lange Nering West en op het Kettingplein. Het plein De Deel blijft grotendeels open voor parkeren.
Ook kan er een nieuwe supermarkt met woningen erboven komen op de locatie in het centrum waar net vier flats zijn gesloopt. Op de kop van het Smedingplein maakt de huidige bebouwing plaats voor gerenoveerde of nieuwe woningen.

Het college stelt de gemeenteraad voor om de voorkeur van de meerderheid te volgen en ook te kiezen voor dit scenario.

reacties (6)

 • Emmeloorder

   

  Van grootschalig plan naar een ambitieloos boompje, bankje en weinig imponerend bouwblok erbij. Dat is het eerste gevoel dat ik er bij krijg. Het overtuigt op dit moment nog niet. Een beetje hetzelfde idee als de zogenaamde upgrade van de Zuiderkade. Niks veranderd behalve een nietszeggende industrieloods look al like Lidlpand. Waar is de ambitie Emmeloord echt op de kaart te zetten?

  reageer
 • kritiesj

   

  Als je je er enigszins in verdiept, weet dat deze gemeente alleen onnodig geld uit geeft. Neem als voorbeeld de poldertoren. Ook zijn er genoeg voorbeelden dat de gemeente hun eigen zin door zet of door gebrekkig management fouten maakt.

  reageer
 • Milan Oosterhuis

   

  Waar haal je dit vandaan? Als je je er enigszins in verdiept weet je dat het niet klopt.

  reageer
 • R.H.

   

  Wel een v en d toch?

  reageer
 • willem

   

  Volgens mij snap je het niet helemaal. Het gekozen plan is compact en wordt gedaan met de bestaande winkels. Ik denk dat het een goed plan is.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Yep

   

  Conclusie we gaan de deel dus helemaal vol bouwen, luisteren naar de burgers doen ze in emmeloord namelijk echt niet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert