Almere en Lelystad blijven achter in Metropoolregio

FLEVOLAND
Almere en Lelystad doen het economisch minder goed dan de rest van de Metropoolregio Amsterdam. Dat blijkt uit de nieuwste Economische Verkenningen voor de regio, die donderdagmiddag in Amsterdam zijn gepresenteerd.

Almere en Lelystad klimmen wel weer uit het dal na de economische recessie, maar blijven kampen met een relatief hoge werkloosheid.

In het verleden was de bevolkingstoename een belangrijke aanjager van economische groei in Almere en Lelystad, maar inmiddels gaat de bevolkingsgroei minder hard dan in de rest van de Metropoolregio.

reacties (3)

 • Lelystedeling65+

   

  Zolang wij in Lelystad wonen weten wij niet beter of het een probleem geval is. Ik praat over de jaren 79tig en dat is erg lang geleden. Maar probleem of niet, wij vinden het hier super. Onze kinderen zijn hier geboren en getogen en willen ook niets anders!!!

  reageer
 • Kees

   

  De bevolking groeit momenteel nog alleen door immigratie En die komen weer moeilijker aan werk Dus ga je dan achter lopen

  reageer
 • Wandelaar

   

  Er hadden misschien best meer mensen naar Almere willen komen. Maar met zo'n lelijke schaduw gevende Sky line zou ik mij ook bedenken. Maar dat is mij mening. Wandel weer fijn verder.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert