Stropers zoeken naar hertengeweien in Kotterbos

ALMERE
Stropers zijn donderdag in het Kotterbos door een boswachter van Staatsbosbeheer betrapt. Dat meldt de politie. De stropers hadden het voorzien op de geweien van de herten.

De boswachter kon de verdachten niet aanhouden omdat ze wisten te ontkomen met een gereedstaande auto. Op de vlucht voor de boswachter moesten ze hun buit achterlaten.

Het is strafbaar om in een natuurgebied op zoek te gaan naar hertengeweien en de beesten in hun leefomgeving te storen.

reacties (10)

 • R. Borkent

   

  Sommige 'boswachters' kunnen er zelf ook wat van. Met een auto vol geweien reden ze vandaag met hoge snelheid op een groep overstekende edelherten in. In de hoop dat er een gewei zou vallen na de schrikreactie van de herten? In ieder geval hadden deze boswachters geen enkel respect voor de rust die de dieren en werden de herten op de vlucht gejaagd. Beschamende actie.

  reageer
 • Leve de ovp

   

  Het is nou eenmaal moeilijk miet als mens in te grijpen en natuur te laten voor wat het is. De mens maakt vaak ook meer kapot dan het dier lief is door in te grijpen. We kunnen niet allemaal rollades op pootjes kweken net als veel overvoede katten en honden.

  reageer
 • EricM

   

  Henk, Ik weet dat ik je niet van gedachten verander. Toch concludeer ik dat jij de voorkeur geeft aan onnatuurlijk vette beesten, tam geworden doordat ze gewend zijn aan mensen, en die onnatuurlijk gedrag vertonen, doordat ze gewend zijn niet zelf hun voer hoeven te zoeken. En dat boven beesten die op een zo natuurlijk mogelijke manier leven, en ook op zo natuurlijk mogelijke manier sterven. Vreemd ...

  reageer
 • K. Piël

   

  Mag niet uit de natuur gehaald worden? In de Amsterdamse Waterleidingduinen staat het vrij om alle geweien van de Damherten mee naar huis te nemen. In het voorlichtingsblaadje Struinen wordt er zelfs reclame voor gemaakt. Eigenlijk hoort het kalk van het gewei terug de natuur in, naar de bovenste bodemlaag, goed voor de kalkplanten en een middel tegen de verzuring.

  reageer
 • Leve de ovp

   

  Daar konden we op wachten, op dit soort reacties. Gelukkig is het bericht gerectificeerd en is het inderdaad een feit dat herten hun geweten ieder jaar laten vallen waarna ze direct weer aangroeien. Het verstoren van de dieren in het afgesloten gebied is evenwel voor eigen rekening als je betrapt wordt. Is hoogstens mishandeling van je eigen portemonnee. En een aantekening op je naam.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bas

   

  Tja en dan een knullig: de stropers konden ontkomen.

  reageer
 • Ed

   

  Er is geen dier dood gegaan van de honger, zeker dit jaar niet. Ga eens kijken en geloof leugenaars niet

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Strafbaar om een gewei op te rapen wat op de grond ligt? In welke wet is dat strafbaar? Volgens mij zijn dit bossen, betaald door de belastingbetaler. Ook de heren boswachters worden door onze belastingcenten betaald. En als de groene mannetjes zelf geweien rapen en ze verkopen, dan mag het ineens wel. Bah, wat een hypocriete organisatie dat SBB. Een goede (onderzoeks)journalist zou eens op zoek moeten gaan waar al dat afgeknalde wildvee blijft... (tip, kijk eens in de vriezers bij sommigen) Het is niet voor niks dat de heren boswachters niet gestoord wensen te worden tijdens hun 'bezigheden'...

  reageer
 • Peter

   

  Een hert verliest elk jaar zijn gewei. Deze reactie raakt kant nog wal. Lastig als je niet weet waar je het over hebt en dan beschuldigingen uit. Erg jammer.

  reageer
 • Henk hoogenkamp

   

  Ze maandenlang creperen laten waarna ze uiteindelijk na dit lange lijden de hongerdood sterven. SBB is de grootste dierenkweller in dat gebied. Massa martelingen met duizenden creperende dieren

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert