Verdeeldheid over lokaal referendum

ALMERE
De politiek in Almere is verdeeld over de mogelijke invoering van een lokaal referendum. Dat bleek donderdagavond op de Politieke Markt. De PVV en D66 hebben hier gezamenlijk een voorstel voor ingediend.

Er zijn fervente tegenstanders zoals VVD en CDA, maar er is bij sommige partijen ook enthousiasme te bespeuren zoals SP, AP/OPA en ChristenUnie. Leefbaar Almere is ook voor, maar wil eerst een proef op wijkniveau. PvdA en GroenLinks twijfelen nog, maar neigen naar een 'nee'. En daarmee lijkt het voorstel niet genoeg steun te krijgen.

Donderdag over twee weken wordt er een debat gevoerd over het referendum.
 

reacties (3)

 • ron

   

  een proef op wijkniveau lijkt me prima. het zou een hoop fantasiebeelden van andere burgers en van andere politici kunnen inperken en we kunnen dan weer spreken over hoe burgers echt denken. terug naar de feiten in plaats van terug naar de waanideeën.

  reageer
 • Ron

   

  Natuurlijk zijn VVD, CDA en al die andere partijen die leven in hun eigen koninkrijk tegen. Doodsbang dat ze tijdens zo'n referendum worden teruggefloten door de burger. Burgers zijn eng en daar luister je niet naar als politicus. Dat pluche zit namelijk veel te lekker.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De twee partijen die voor deze voorziening zijn hebben daar verschillende motieven voor. D66 doet het vanwege hun geloof in een participatieve democratie, de PVV ziet alleen kansen voor obstructie uit frustratie met hun eigen onmacht.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert