Vissorteerders overwegen werk af te dwingen via kort geding

URK
De Urker vissorteerders die van de directeur niet aan het werk mogen, overwegen in een kort geding hun recht op werk af te dwingen. Dat hebben ze donderdagavond meegedeeld. Advocaten buigen zich nu over de kwestie. De directeur van de Visafslag wil de sorteerders niet toelaten, ondanks een uitspraak van de rechter.

De sorteerders kregen woensdag gelijk van de rechter in Lelystad. Die vindt dat ze moeten kunnen blijven werken, totdat een speciale commissie zich heeft uitgesproken over het conflict over een sorteermachine. De directeur wil pas volgende week in gesprek met de sorteerders, die hebben daarop hun advocaten gevraagd om te kijken hoe ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

Woordvoerder Jan Rein de Wit van de Combinatie van Vissorteerders wil best opnieuw in gesprek met de directeur als dat betekent dat iedereen weer aan het werk kan: "Wij verzoeken eigenlijk heel eenvoudig: jongen, doe normaal. Laten we om tafel gaan, dan vinden we een oplossing. Wij zijn niet weggelopen."

reacties (5)

 • Oeleboele

   

  Volgens de woordvoorder combinatie vissorteerders werden ze afgeschilderd als ongelikte beren, jammer dat ook nu weer hier in sommige comentaren het tegendeel bewezen wordt. Wel is het grappig om te lezen dat de combinatie vissorteerders bij de kamer van koophandel ingeschreven is onder de catagorie overig en daarna : Levensbeschouwelijke en politieke organisaties, belangen- en ideële organisaties, hobbyclubs'."

  reageer
 • Tdb

   

  hoe kan het nou, dat sinds de "harde kern" van de vissorteerders niet meer in de afslag komt, er geen dure vis meer ontvreemd word?

  reageer
 • Hoe is het mogelijk??

   

  Zelfs het predicaat van Hofleverancier mag deze directie voeren. Dit predicaat staat op zeer gespannen voet wat nu door de directie ten toon wordt gespreid.Merkwaardig is als je tegenwoordig op een site van gerenomeerd bedrijf kijkt kom je o.a. jaarstukken tegen en de structuur van het bedrijf. Verrassend dat dit bedrijf zo summier met zijn marketing gegevens omgaat.Het zou geen slecht idee zijn dit predicaat ter discussie te stellen!!

  reageer
 • lezer.

   

  Ik blijf het zeggen, weg met die directeur!

  reageer
 • Dus ja

   

  Ik vind het maar vreemd hoor: de vissorteerders zijn toch kleine zelfstandigen, maar het lijkt er op dat ze zich gedragen als werknemers. Als ZZPer loop ik toch altijd het risico dat er morgen geen werk voor me is? Veder vind ik dat er erg op man ( directeur) wordt gespeeld terwijl deze slechts in dienst is van de eigenaren (vissers).

  reageer
 • Sorteerder.

   

  Dat is het nou net, er is wel degelijk werk. En ja de directeur weigert de Combinatie van Vissorteerders, dus wordt het hem ook aangerekent. Snap niet wat daar vreemd aan is.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert