Vissorteerders overwegen werk af te dwingen via kort geding

URK • Do 17 maart 2016 | 22:43 • Donderdag 17 maart 2016 | 22:43
De Urker vissorteerders die van de directeur niet aan het werk mogen, overwegen in een kort geding hun recht op werk af te dwingen. Dat hebben ze donderdagavond meegedeeld. Advocaten buigen zich nu over de kwestie. De directeur van de Visafslag wil de sorteerders niet toelaten, ondanks een uitspraak van de rechter.

De sorteerders kregen woensdag gelijk van de rechter in Lelystad. Die vindt dat ze moeten kunnen blijven werken, totdat een speciale commissie zich heeft uitgesproken over het conflict over een sorteermachine. De directeur wil pas volgende week in gesprek met de sorteerders, die hebben daarop hun advocaten gevraagd om te kijken hoe ze zo snel mogelijk aan de slag kunnen.

Woordvoerder Jan Rein de Wit van de Combinatie van Vissorteerders wil best opnieuw in gesprek met de directeur als dat betekent dat iedereen weer aan het werk kan: "Wij verzoeken eigenlijk heel eenvoudig: jongen, doe normaal. Laten we om tafel gaan, dan vinden we een oplossing. Wij zijn niet weggelopen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel