Ouders bijgepraat over zoekraken kleuter

ALMERE
Een tiental ouders heeft donderdagavond de informatiebijeenkomst van kinderdagverblijf Kids Stories in Almere bezocht. Een medewerkster van het kinderdagverblijf raakte een dag eerder een kleuter kwijt op de weg van school naar de opvang. Het jongetje werd een kilometer verderop door een voorbijganger aangetroffen.

In een besloten bijeenkomst werden de ouders ingelicht over het incident en de stappen die het kinderdagverblijf heeft genomen. Zo is de betrokken medewerkster op staande voet ontslagen en worden de procedures rond het tellen van de kinderen nogmaals kritisch bekeken.

Ondanks eerdere toezeggingen van het bestuur weigerden medewerkers van het kinderdagverblijf na afloop van de bijeenkomst met Omroep Flevoland te praten.

reacties (8)

 • OokMaarEenMening

   

  Het bestuur kan wel hebben toegezegd om de pers te woord te staan, maar uiteindelijk dienen ze de verantwoording af te leggen aan de ouders van wiens kinderen zij zorg dragen. Uiteraard heeft iedereen recht om hun mening op het hele verhaal te geven, maar het gevaar van social media zijn de diverse aannames, ieders interpretaties en persoonlijke meningen en zo te zien ook ervaringen. Wij zijn er niet bij geweest wat het bestuur te vertellen heeft over hun zijde van het verhaal. Maar zo lang zij zichzelf in de spiegel kunnen aankijken en de ouders en diens kinderen kunnen garanderen dat zij het goed hebben gedaan en dat dit niet meer mag en gaat gebeuren. Wie zijn wij om het hele bedrijf er zo op af te rekenen? Toen er een aantal jaar geleden een leerkracht van een montessorischool in Almere Poort werd beschuldigd van in het bezit zijn van kinderporno. Werd deze montessorischool ook als slechte school afgeschilderd?

  reageer
 • ron

   

  ontslag lijkt me raar (het was toch menselijke fout zo werd gesteld) tenzij de medewerker al tig keer op de vingers is getikt dat ze onverantwoord bezig was. en als de procedures niet worden opgevolgd of TE veel wordt gebeld dan is dat een kwestie van personeel en leiding samen die het fout doen. nooit 1 persoon.

  reageer
 • Elizabeth

   

  Hoe durft deze instelling dit naar buiten te brengen. Is het kind omgekomen of ernstige dingen mee gebeurd ? Dit zijn geen dingen voor de grote klok, iedereen maakt wel eens fouten , dit is heel erg , maar je gaat niet een medewerkster aan de landelijke schandpaal laten hangen , ik zou het prima vinden als de media zijn excuses daarvoor geeft, er zijn ergere dingen die niet aan het licht komen en daar horen we verder niets van ( voorbeeld ernstige roofoverval op 41 jarige vrouw in zoetermeer 25-02).

  reageer
 • Priscilla

   

  Volledig mee eens!!

 • Willem D

   

  Ouders de kinderen worden om 7 uur gedumpt en om 19 uur gehaald om dat ze naar bed moeten En dat alleen om dat ze een groot huis 3 maal per jaar op vacantie willen en een grote auto moeten hebben

  reageer
 • Paul

   

  Erg kortzichtige reactie, ik vind het prijzenswaardig als een alleenstaande ouder werkt ipv een uitkering aan te vragen

 • ik

   

  En wat dan als je alleenstaand bent en je familie te ver weg woont, je geen uitkering krijgt en dan toch moet werken om je kind te eten te kunnen geven? Of omdat je uit principe geen uitkering wilt aanvaarden omdat je prima in staat bent om te werken? Je kan toch niet op deze manier oordelen over mensen en hun redenen om kinderen naar een opvang te brengen?

 • dumper

   

  Oh? Ik dump mijn kind om 7:15 en kom haar om 18:00 weer ophalen als ik een lange dag heb. Maar als een 2kamer woning onder groot huis valt, mijn vakantie in eigen tuin mee telt en mijn fiets tegenwoordig een auto heet, heb je groot gelijk joh! Er bestaan ook nog alleenstaande ouders die studeren (en nee ik ben de jongste niet meer voordat dat vooroordeel de hoek om komt) maar voor als je er geen enkele kent, hallo, hier ben ik! Een alleenstaande studerende moeder! Ik kan ook de bijstand in gaan, die keuze was me dan vast ook niet in dank afgenomen he haha.

 • Lely

   

  Een beetje vreemde reactie en heeft niets met hetgeen gebeurt is te maken. Ieder moe voor zich bepalen of je je kinderen op laat vangen bij een kinderdagverblijf of BSO. Je mag toch zeker verwachten dat men bij een opvang de zaken geregeld hebben? Je betaalt er tenslotte ook behoorlijk voor.

 • Turk

   

  Dat klopt. De oovoeding wordt uit handen gegeven en dan gaat er iets mis en meteen klagen.

 • .\/\/.

   

  Zo, rondje blame-storming ook weer klaar.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jezelf indekken

   

  Er schort wat aan de leiding, hand in eigen boezem steken heet dat. Om direct de betrokken leidster te ontslaan, voor sommige ouders die niet veel verder denken is dat misschien prima, maar dit kdv bestaat al zo lang. Je zou toch denken dat de procedures allang helemaal ok zijn. Bij de inspectie rapporten zie je helaas over de jaren heen dat er genoeg aan schort, telkens weer. Je ziet door de wijk alleen maar hele jonge meiden van kids stories met de kinderen op pad gaan, en op het schoolplein staan ze met de mobieltjes in de hand met weinig aandacht voor de kids. De directie zelf is ook nog erg jong en heeft alleen maar snel veel geld verdienen voor ogen gehad bij de start en denk gezien het uiterlijk vertoon nog steeds. Net even wat meer tijd, aandacht en geld steken in goed opgeleide krachten, erg belangrijk, zeker als het om andermans kinderen gaat! Dan maar wat minder naar je eigen bankrekening dames directie.

  reageer
 • Ger

   

  Ouders die hun eigen kinderen ophalen geven het goede voorbeeld. Staan, lopen of fietsend vaak ook te bellen. Wanneer jij als toevallig voorbijganger maar iets in de buurt hun kinderen fietst krijg je een schelkanonnade.

 • Boerman

   

  En wederom houdt het bestuur van Kids Stories zich niet aan gemaakte afspraken. Eerst zeggen dat je Omroep Flevoland te woord staat en dan toch weer niet doen. Lekker bezig daar.

  reageer
 • Krikke

   

  Het ontslaan van de betrokken medewerkster is een zwaktebod. De directrice heeft behoorlijk laten afweten door de betreffende dag met hoge snelheid weg te rijden ipv te wachten op de politie en daar te zijn als representant en steun voor haar medewerkster. Voor mij staat het vast dat deze bso geen goede leiding heeft en ik zal zeker mijn zoontje hier niet plaatsen. Mijn buurvrouw is geweest bij de bijeenkomst vanavond en heeft geen goed gevoel overgehouden. Dit mede doordat haar dochter ook al eens vergeten was op te halen. Voor haar is het de druppel. Er werd toen ook onverschillig gereageerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert