D66 kreeg Haagse steun voor referendum-plan met PVV

ALMERE
D66 in Almere heeft groen licht gekregen van de Tweede Kamer-fractie van de partij, om samen met de Almeerse PVV het initiatief te nemen voor de invoering van een referendum in de stad. Dat vertelt D66-fractievoorzitter Jan Lems in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Lems is zelf naar Den Haag gegaan om te overleggen over de samenwerking tussen de twee partijen, die vaak elkaars tegenpolen zijn. D66 Almere heeft daarna hulp gehad van een beleidsmedewerker van de Kamerfractie bij het schrijven van het referendumvoorstel, dat nu bij de Almeerse gemeenteraad ligt.

Oud-D66-fractievoorzitter Jan de Vletter heeft de samenwerking met de PVV openlijk afgekeurd. Volgens Lems zijn er verder weinig negatieve reacties geweest.

reacties (5)

 • syrier

   

  wat lees ik nou, samen met de pvv als ze elkaar maar nodig hebben, is d66 niet de partij die niets van de pvv moet hebben? dit had al veel eerder ge moeten goede zaak ,samen werken voor een beter bestuur

  reageer
 • johan

   

  O ja en we moeten eens stoppen met oude koeien uit de sloot te trekken. Jan de Vletter is oud voorzitter en dat is geen status, hij is nu gewoon burger van Almere net zoals alle andere, dus zijn mening doet niet te zaken. Het wordt tijd dat dit soort mensen of in de politiek gaan of hun mond houden. Behalve misschien binnen de 4 muren van hun partij

  reageer
 • ron

   

  ik denk dat je bedoelt dat OFL de reactie mogelijkheid maar uit moet schakelen want iedereen heeft hier een mening. Van Mij mag de Vletter die mening hebben. Ik heb geen bezwaar tegen deze samenwerking zolang het maar gaat om dit of een ander zinvol onderwerp. samenwerking om de inhoud is nooit verkeerd. maakt niet uit om welke partij dat gaat.

 • Jan

   

  Arrogante politicus, afkeuren samenwerking met een democratisch gekozen partij getuigt daarvan. Wegzetten van een complete groep kiezers mag wel?

  reageer
 • Johan

   

  Het toont maar weer eens aan dat D66 in Almere aan de hand loopt van Den Haag. Wanneer beginnen politici nu eens te begrijpen dat gemeentelijke politiek en landelijke politiek 2 heel verschillende zaken zijn, Of moeten we gewoon gemeentelijke politiek afschaffen en Den Haag de steden laten besturen samen met de ambtenaren. O nee dat wordt helemaal een zooitje. Partijen moeten samen kunnen werken op lokale issues zonder dat ze naar Den Haag moeten, tenslotte heb je ook vele lokale partijen. Het is jammer dat de heer Lems hiermee aangeeft zelf over dit soort zaken geen mandaat te hebben. Een lokale politiek vraagt zich steeds af hoe het komt dat ze niet serieus genomen worden, en opkomsten bij verkiezingen keer na keer minder worden

  reageer
 • peteratea

   

  Om politieke verhoudingen lokaal te normaliseren is dit een stapje in de goede richting. Er is veel moed voor nodig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert