Vuilnisbingo spelen tijdens opschoondag

FLEVOLAND
Bingo spelen met vuilnis. Kinderen van scouting Ascanen doen dat in het Belevenissenbos in Lelystad in het kader van de landelijke opschoondag. Met een bingokaart met foto's van zwerfvuil zijn zij het bos in gestuurd om zoveel mogelijk afval op te ruimen.

De actie moet kinderen bewuster maken van zwerfafval. Voor een afgestreepte bingokaart kunnen de kinderen na afloop een patatje krijgen bij Snackkar De Beleving.

Er wordt ook op andere plekken in Flevoland zwerfafval opgeruimd, zoals bij het Kuinderbos in de Noordoostpolder en in Almere Haven.reacties (7)

 • janneke

   

  Kunnen ze die bingo niet elke dag rondom de scholen doen? peuken van pa en moe, kauwgom,brood,kauwgom,pakjes drinken,appels,peren half afgekloven..en nog eens kauwgom?

  reageer
 • Don Carvalho

   

  Het zwerfafval langs de Flevolandse buitenwegen bestaat momenteel voor 50% uit blikjes Heineken en Amstel. Ondertussen blijft de anti-statiegeld maffia ons lekker zoet houden met z'n eenmaal jaarlijkse opschoondag. Over twee weken is het net weer zo'n bende.

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik ben voor boetes van meer dan €200,- voor het op straat gooien van zwerfvuil.

  reageer
 • Tsja

   

  De actie moet kinderen bewuster maken van zwerfafval?????? Laat eerst alle volwassen hun eigen rotzooi eens opruimen. Trouwens kinderarbeid is toch afgeschaft. Mijn kinderen krijgen in ieder geval geen toestemming om het afval van anderen op te ruimen.

  reageer
 • Rinus

   

  Misschien had je kunnen helpen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  En morgen gooien sommige van die kinderen weer vrolijk hun cola blikje / snoep papiertjes op straat.

  reageer
 • Waanzin

   

  Vandaag in Almere getuige geweest van de werkzaamheden van een groepje van 4 volwassenen met 3 kinderen. Met z'n allen op een vierkante meter staan kijken naar het zwerfvuil. Na 5 minuten weer vertrokken. Ben gaan kijken en zag geen enkele verbetering. Doe dan niks of bedenk wat anders..... Oh ja, had ervoor zelf een ander stukje opgeruimd. Niet omdat het zo'n Doedag met gratis sjaal was. Maar omdat ik me stoorde aan die troep.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert