Gijsberts boos dat Floriade-kennis niet gebruikt wordt

ALMERE
Oud-gedeputeerde Bert Gijsberts is boos omdat de gemeente Almere geen gebruik maakt van zijn kennis over de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade.

Gijsberts was als lid van de Nationale Tuinbouwraad nauw betrokken bij de Floriade 2012 in Venlo. In een interview met het tijdschrift Almere Lifestyle zegt de VVD-er: "Misschien moet de gemeente Almere even nederig worden, over zichzelf heenstappen en gebruik maken van mijn beschikbare kennis".

Gijsberts stelt dat zijn uitgebreide netwerk hem geschikt zou maken als bruggenbouwer tussen bestuurders en het bedrijfsleven.

reacties (23)

 • Hannes

   

  Het is niet alleen de schaduw van de wethouder. De planning woonwijk was er al eerder dan de planning Floriade, dat maakt het allemaal zo ongeloofwaardig. Je mag toch verwachten dat zo´n project waar zoveel jaren ervaringsdeskundigheid mee gemoeid zijn geweest, totaal met alle nieuwe ideeën bijna niets in de weg mag staan.. Als het echt alleen om de Floriade gaat dan kan het overal gerealiseerd worden, "zelfs in de Jaarbeurs"... Het zijn de projectontwikkelaars die in moeten gaan inzien dat het een totale verkeerde locatie is om daar een woonwijk te gaan bouwen.... Wie heeft de wijsheid in pacht, Joost mag het weten.... Hopelijk heeft de Kasteeleigenaar/es de oplossing, en alle niet vooruitziende problemen zijn zo goed en wel uit de lucht, en miljoenen kunnen besparen...Pas dan komt het vertrouwen van de markt vanzelf op gang... Zeker voor 2018 kan het roer nog worden omgegooid.. Wat zal dat een verrassing zijn voor velen bewoners. En Almere misschien een 10 met een griffel.

  reageer
 • ron

   

  de locatie vind ik ook ongeschikt. maar ik ben wel benieuwd Hoe Bert daarover denkt. Misschien moet de wethouder hierover maar eens over zijn eigen schaduw heen stappen. (maar ik vrees dat het daar al te laat voor is; dan gaan ze het zeker niet redden) Overigens: Het feit dat Bert zeer nauw betrokken is geweest bij Venlo en Venlo verlies heeft geleden is dus alleen maar goed. Hij kan mogelijk Almere (deels) behoeden voor de valkuil die men in Venlo heeft gegraven. Of Bert al dan niet mede schuldig is aan het tekort in Venlo vind ik er niet toe doen (ik denk ook niet dat je dat zo moet zien) Voorzover ik Bert ken is het geen zakkenvuller en heeft hij het altijd goed voor met de stad. Het zou ook kunnen zijn dat de gemeente zijn visie wel een beetje kent maar dat de gemeente dat geen visie vind die in hun praatje ten plaatje tot heden past.

  reageer
 • Henk

   

  Almere heeft in het verleden veel grote verliezen geleden bij grote projecten. Omdat ze allemaal mislukten. Dat gaat ook met de Floriade gebeuren. De gemeenschap draait op voor het verlies die de Floriade gaat opleveren. Maar ja, eigen roem gaat boven een verstandige keuze. Vooral zo doorgaan, wethouder Herrema. John komt er wel.

  reageer
 • Pzaal

   

  Als ik in me glazen bol kijk zie ik een groot verlies van miljoenen euro's.

  reageer
 • peteratea

   

  Nog makkelijker is anoniem om je heen trappen op internet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  Afgeven op bestuurders en met de handen in de zakken ernaast staan en kritiek leveren... het makkelijkste wat er is.

  reageer
 • Hannes

   

  Waarom wordt er met ervaringsdeskundigheid uit de Gemeente niet ingezien dat de geplande locatie niet geschikt is voor de Floriade wat maar een halfjaar tentoon wordt gesteld. Koste wat het kost om alleen maar de woonwijk door te drukken. Want deze woonwijk zal niet veel meer met duurzaamheid voor de toekomst te maken krijgen, want daar wordt nu al in de "onzichtbaarheid" flink gebruik van gemaakt. Kom Gemeente neem een andere wending, dan zal het voor de toekomst zeker geen windeieren leggen. Het draaiboek met de contracten neemt men mee naar een andere en betere locatie. Daar is al een duidelijke visie door deskundigen mee aangegeven. Dat is dan voor Bert Gijsberts een mogelijke nieuwe innovatieve uitdaging.... " Bert Gijsberts veel succes".

  reageer
 • Cirefrin

   

  Ja Bert zo zie je maar. Alles kan in Almere. Maar dat wist je zo langzamerhand toch al.

  reageer
 • Polderling

   

  Excuus dan voor die onterechte opmerking. Mijn andere punt over de 9.000.000 blijft wel staan. Op zich geen raar evenement maar elke keer komen er weer financiële minnen die op de gewone bevolking worden afgewenteld. Een goed weekend gewenst (allemaal trouwens)

  reageer
 • Ted

   

  Gaat de gemeente niet om de tuinbouw. De te realiseren woningbouw verkoop grond os waar het de gemeente omgaat.

  reageer
 • Bert Gijsberts

   

  Bestuurwerk tuinbouwraad en stichting venlo is al die jaren onbezoldigd geweest, waarvan akte.

  reageer
 • hans

   

  Wie zit er nog steeds op die floriade te wachten, ik als Almeerder niet. Ik ben bang dat het mij straks wel een hoop geld gaat kosten.waarom wil Almere Koste wat kost, zo hoog op de evenementenladder staan? Misschien iets voor een reverendum onder de Almeerse bevolking.

  reageer
 • peteratea

   

  Sinds Gijsbert in 2002 onze stichting kapot maakte, mag hij van mij best een keertje NIET uitgenodigd worden voor een nieuw royaal salaris. Gijsbert heeft genoeg gemeenschapsgeld verdiend. Laat hem maar lekker adviseur worden bij, pak hem beet, Boogaard?

  reageer
 • Marc van Rooij

   

  Ik kan mij vinden in het stuk van Bert. Het is jammer dat van de enorme hoeveelheid kennis, ervaring en kunde geen gebruik is of wordt gemaakt.

  reageer
 • johan

   

  Ja, die Gijsberts had ook graag een -dik betaald- baantje willen hebben. Die bijnaam Gulzige Gijsbert krijg je niet voor niets natuurlijk...

  reageer
 • Bas

   

  Precies ja, je legt de vinger precies op de zere plek

  reageer
 • Hannes

   

  Zolang het voor de Gemeente niet duidelijk is hoe de geplande woonwijk zich moet voltrekken, waar het ook allemaal om draait, zal de Floriade een slepende gang naar een fiasco steeds groter worden. Nogmaals Gemeente geef toe dat de geplande locatie een grote vergissing blijkt te zijn.

  reageer
 • Polderling

   

  Almere moet over zichzelf heenstappen en nederig worden... Gijsberts was dus mede veroorzaker van een evenement dat 9.000.000 verlies heeft gedraaid, waardoor in Venlo e.o. de ozb omhoog moest. Het lijkt wel of meneer Gijsberts een baantje zoekt en het klootjesvolk mag dat gaan betalen en daarna nog een OZB verhoging door de strot geduwd krijgen want ja... zo rolt de VVD. Nederigheid/gehoorzaamheid eisen, wijzen op wat ze allemaal kunnen, enorme verliezen niet willen zien (als burgers betalen voor het gat dat het bedrijfsleven achterliet is dat immers goed voor het bedrijfsleven) Zou het niet goed zijn voor meneer Gijsberts om zelf eens nederig te worden, over zijn schaduw heen te stappen (die gezien zijn uitspraken omvangrijk is) en lekker zelf aan het werk te gaan in een tuin om zelf wat floriade te maken? En meneer Gijsberts, heeft u net zoals de commissarissen eigenlijk afgezien van de vergoeding in de laatste maanden? Niet omdat het tekort toen al dik 5.000.000 was maar omdat "er eigenlijk geen werkzaamheden meer waren"?

  reageer
 • Jos

   

  Tja Bert... De Floriade wordt in Almere nu eenmaal bevolkt door bestuurders en ambtenaren die geen idee hebben hoe deze stad groot geworden is en die iedere dag weer niet weten hoe ze snel ze de stad moeten verlaten. Filevrij; want ze rijden tegen de file in, Wen er maar aan. En wat de Floriade betreft brandt je vingers er niet aan, op deze manier wordt het een fiasco.

  reageer
 • qwerty

   

  Ah,zo klinkt een open sollicitatie dus!

  reageer
 • Gijs

   

  Daar gaat er weer eentje. Een bestuurder op doodspoor die denkt dat hij onmisbaar is. Floriade bestuur kijk uit. Informeer goed wat deze persoon heeft uitgevoerd als bestuurder en wat heeft het opgeleverd. Het beste advies geven adviseurs hun eigen portemonnee, daar zit altijd wel een gat in die gevuld moet worden.

  reageer
 • Ron

   

  Nederigheid past ook de heer Gijsberts. Hoe succesvol was de Floriade 2012 eigenlijk?

  reageer
 • Rutger

   

  Lees: meneer is gepikeerd dat hij niet minimaal 200 uur à 180 euro mag opstrijken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert