Ruim 40 km per uur te hard bij werkzaamheden A27

ALMERE
Bij een snelheidscontrole op de A27 bij Almere zijn vrijdagmiddag meerdere automobilisten bekeurd omdat ze te snel reden. Dat meldt de politie.

De controle vond plaats in de avondspits op de plek waar aan de weg wordt gewerkt. Omdat de rijstroken daar smaller zijn geldt daar een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Niet alle automobilisten hielden zich daaraan.

De hoogst gemeten snelheid was 112 kilometer per uur. Toen agenten de bestuurder hierop aanspraken, verklaarde de automobilist dat hij de borden niet had gezien.

reacties (5)

 • Arjan

   

  Een aantal reageerders moeten beter lezen wat Dick schrijft en niet vanuit een slachtofferrol ("mijn auto haalt geen 130, huilie") zelf dingen erbij verzinnen die hij niet schrijft. Want Dick heeft natuurlijk volkomen gelijk met zijn opmerking.

  reageer
 • JanB

   

  Hij heeft in het verleden meermalen aangegeven (met uitroeptekens!!) dat iemand pas mag inhalen wanneer hij/zij minimaal 130 rijdt. Hij gaf dan ook aan dat dat op meerdere plaatsen (wetten/rapporten/wat dan ook..) is vastgelegd en dat ik dat dan maar op moest zoeken als bewijs van zijn gelijk.

 • dusss

   

  Dus als je geen 130 rijdt, mag je niet inhalen? OOk de 130 rijders, moeten er rekening mee houden, dat er mensen op de linkerbaan komen rijden om even een vrachtauto oid in te halen. En ja dan moeten deze lui misschien even op de rem. Maar het is geen verplichting om met 130 in te halen en om 130 op de linkerbaan te rijden.Het mag, maar het MOET NIET. Dus altijd alert zijn op andere rijders (met een andere rijstijl als je zelf hebt).

 • Pzaal

   

  Bij sommige snelwegen weet je gewoon af en toe echt niet meer hoe hard je er nou werkelijk mag.. Zoveel onduidelijkheid tegenwoordig. Eergisteren reed er iemand met een aanhanger op een 100 stuk de hele tijd 80 op de middelste rijstrook. Zo gevaarlijk en ergerlijk.

  reageer
 • Ellnie

   

  Wat heeft dat er nou mee te maken? Bij de wegwerkzaamheden staat heel duidelijk aangegeven hoe hard je er mag! Maar 70 is niet hard genoeg voor de "snelle" jongens en meisjes die het heel acceptabel vinden om wegwerkers van de sokken te rijden.

 • Rob

   

  Je zal er maar aan het werk zijn en de plooien worden uit je broek gereden of erger, ik zou zeggen als er bijv. Een bekeuring staat van 100€ maak er 1000€ van dat zal zonder discussie het aantal overtreders doen dalen met 99,99%. Ben wel van mening als er niet aan de weg gewerkt wordt men niet moet gaan staan zieken met snelheidscontroles, dat zou duidelijk aangegeven moeten worden van " geen werk aan de weg " of zo.

  reageer
 • Jeroen

   

  Volkomen terecht, jammer dat de boetes nog zo laag zijn. Moet je zelf eens op de vluchtstrook staan, je wordt uit je schoenen gereden. Die mensen die er werken willen ook graag weer veilig thuiskomen

  reageer
 • jvdw

   

  mooi! kan niet hoog genoeg zijn de boete's. de aso's zijn tegenwoordig steeds erger. aanpakken die aso's in het verkeer.

  reageer
 • Dick

   

  De ergste ASO's zijn niet degene die iets te hard rijden, dat zijn juist diegene die voorrang nemen tijdens het wisselen van rijstrook, degene die niet even terug gaan naar rechts als dat kan, degene die juist op die linkerstrook ver onder de maximum snelheid rijden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert