PvdA stelt vragen over parkeerverbod in Poort

ALMERE
De PvdA-fractie in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het parkeerverbod in Almere Poort.

Sinds september mogen automobilisten niet meer parkeren in het Columbuskwartier-Noord. Volgens de PvdA tot onvrede van een aantal bewoners omdat er nu te weinig parkeerplaatsen zouden zijn in bijvoorbeeld de Robert Pearystraat en de Leif Ericssonstraat.

Het zou voor ouders ook lastig zijn om kinderen met de auto naar school te brengen. De PvdA pleit daarom voor een verbod tussen acht uur 's ochtends en vier uur 's middags.

reacties (8)

 • Jordy

   

  Ze hadden wat meer moeten nadenken over ruime parkeergelegenheden bij de scholen. Als dat de basis is van het parkeerverbod in de wijk. Voorheen waren er weinig problemen.

  reageer
 • Ab

   

  Haha laat me niet lachen. Kennissen van mij hebben ook een vrije kavel bebouwd. Hadden nauwelijks ruimte voor een verplichte parkeerplaats. De gemeente zei letterlijk dat je een parkeerplek moet aanleggen maar dat je er niet op hoeft te parkeren. Vandaar dat iedereen te grote huizen op een te kleine kavels bouwt. Tja dan is er maar weinig ruimte over om normaal te kunnen parkeren. Dus dat wordt parkeren op straat.

  reageer
 • Ik

   

  Het is 1 benden hier met parkeren in Almere poort! Robert pearystraat Mensen die een groot parkeerterrein aan de andere kant van het huis gebben willen daar niet parkeren en parkeren dus op het kleine parkeer gedeelte Willems barentzroute / Robert pearystraat waardoor de bewoners van deze straten niet voor de deur kunnen parkeren. Voor de villa,s staan vaak geen parkeerplek en owee als je niet op de p parkeert dan heb je gelijk een boete te pakken De meeste gezinnen hebben 2 auto,s. Totaal niet over nagedacht hier met parkeren moet snel iets aan gebeuren!!!!!!!

  reageer
 • Katjas

   

  Over parkeren in Columbuskwartier Noord: veel kavels hebben een kavelpaspoort waarin staat dat je een parkeerplaats moet realiseren op eigen terrein. Daarvoor zet je je handtekening. Als je dan een huis plaatst waarbij geen ruimte is voor een parkeerplaats, belast je de overige parkeerplaatsen. Er wordt zelfs op de stoep geparkeerd en op de rijweg. De gemeente is fout bezig als ze toch een bouwvergunning geven. Bij huizen waar wel plaats is voor een parkeerplaats maar niet gerealiseerd, hoort de gemeente de regels alsnog te handhaven.

  reageer
 • Ali

   

  Het ud allang bekend dat het bij scholen een zooitje us kwa verkeer. Ouders vliegen door de straat om vervolgens hun kinderrn er uit te gooien.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik

   

  Helemaal verbieden dat je je kind met de auto naar school brengt. Veel te gevaarlijk zoveel auto's vlak bij een school. Al die ouders en kinderen die met de fiets komen, moeten veel beter beschermd worden.

  reageer
 • Marie

   

  Het grootste probleem is parkeren in de henry stanley straat tijdens schooltijd,ouders parkeren bij de ingang van de parkeer garages van de appartementen hun auto en staan op de stoep en op de straat hoeken en komen met hoge snelheid door de straat rijden.hoop dat er nooit iets ernstigs gebeurd.

  reageer
 • Arend Azaleaknipper

   

  Een unicum. Voor het eerst sinds de oprichting wil de PvdA iets bewerkstelligen wat de bewoners ten goede komt. Koester dit moment, want het kan wel eens 50 jaar duren voor er weer zoiets gebeurt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert