Ambulances vrij baan met SOS Toegang

ALMERE
Meer slagbomen, paaltjes en andere obstakels in Flevoland zouden moeten worden uitgerust met een chip van SOS Toegang. Dat zegt Peter Biemans van de GGD Flevoland.

Ambulancepersoneel kan de obstakels vanuit de ziekenwagen bedienen en daardoor sneller ter plaatse zijn. De afgelopen maanden zijn 25 obstakels uitgerust met zo'n chip. Dan gaat het met name om slagbomen bij bijvoorbeeld campings en wooncomplexen. De eigenaars van de terreinen moeten de kosten van 300 euro daarvoor zelf ophoesten.

De brandweer denkt erover na om met hetzelfde systeem te gaan werken. De politie heeft vooralsnog geen interesse in SOS Toegang.

reacties (4)

 • Perry

   

  Die Peter Biemans, die is lekker!!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Als er zo'n code is om vrij uit te rijden bij parkeergarages houd ik me van harte aanbevolen. Voor de rest is het geneuzel. NEN-norm voor BHV....lekker belangrijk.

  reageer
 • Harry B

   

  Bij veel slagbomen heb je een keypad waarop je de zgn. Brandweer-code op in kunt toetsen. Apparatuur waarover men schrijft is helemaal niet nodig. Bij ons maakt de Politie hier gebruik van. Dat is te zien op de camera, want van ieder voertuig maakt deze een foto. Ik zeg alleen maar dat als er slagbomen worden geplaatst de beheerder zelf voor deze oplossing moet zorgen. Staat in se NEN norm voor BHV. Nu leggen ze de bal bij de hulpdiensten en kunnen wij als bv Nederland ervoor opdraaien. Nee!

  reageer
 • Goed plan

   

  Jammer dat de politie nog niet mee doet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert