Thieme bezoekt BD-boerderij de Zonnehoeve

ZEEWOLDE
Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren bezoekt maandag biologisch-dynamische boerderij de Zonnehoeve in Zeewolde.

Het bezoek volgt een week nadat boze boerinnen in de Tweede Kamer hun zorgen hadden geuit over een motie van Thieme. Daarin wordt bevolen dat kalfjes langer bij de moederkoe moeten blijven. Op gangbare boerderijen drinken kalfjes maar één keer bij hun moeder.

Op de Zonnehoeve wordt het kamerlid getoond dat kalfjes hun hele melkperiode bij de moederkoe en de rest van de kudde blijven. Ook laat Zonnehoeve-oprichter Piet van IJzendoorn de rest van de boerderij zien, inclusief zijn biologisch-dynamische visie op de hele landbouw.

reacties (7)

 • Frits1

   

  Dit is weer een mooi voorbeeld van de Bio-maffia onder leiding van mevr.Thieme

  reageer
 • Dirk

   

  Altijd appart dat de eigenaar van deze BD boerderij als het grote voorbeeld naar voren wordt gehaald en zijn verhaal mag doen. Iedereen die modern BD ondernemer is weet dat op dit bedrijf heel veel niet in orde is. De bedrijfsinkomsten, op dit bedrijf, komen vooral binnen via PG Budget gelden vanuit de zorgboerderij tak van de Zonnehoeve. En als deze melkkoe droog komt testaan dan is het heel snel gedaan met de mooie praatjes van deze BD ondernemer.

  reageer
 • koetje

   

  Laat de veehouders gewoon hun werk doen. Dit zijn de professionele kenners die hun werk al jaren met veel liefde uitvoeren. En laat de politici zich bemoeien met belangrijkere zaken zoals armoede, ouderen zorg, nationale veiligheid en onze pensioenen...!!

  reageer
 • Hier ben ik het niet mee eens, op de traditionele manier worden de kalveren beter en sterker omdat er betere zorg is, dan dat het kalf beide moeder loopt. Waarom moet het nu ineens veranderen, het gaat al jaren goed.

  reageer
 • Helemaal eens wat Johan zegt, dit is een hele slechte boer, weet niet eens hoeveel dieren Hij heeft. Dit is absoluut niet een voorbeeld boer, wel hoe het niet absoluut niet moet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • aatje

   

  als alle kalfjes langer bij de moeder blijven, dan is het probleem met melk overschot,en fosfaat rechten voor een deel opgelost en de kalverhouderij krijgt betere en sterkere kalveren goede zaak van de pvdd

  reageer
 • Johan

   

  Zegt de boer welke zijn koeien en paarden in een natuur gebied dood laat gaan en ze rustig laat liggen. Dieren welke liggen te verrotten en meneer zegt : gisteren liepen ze er allemaal nog hoor.... Als dit de boer van de toekomst is dan ben ik bang voor de toekomst wat die mag gaan brengen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert