Almere draagt flink bij aan 17 miljoen inwoners

FLEVOLAND
Almere heeft een flink aandeel gehad in de groei van Nederland van 16 naar 17 miljoen inwoners. Na Amsterdam, Utrecht en Den Haag heeft Almere de meeste nieuwe inwoners gekregen, zo heeft het CBS berekend.

Almere telt 48.000 inwoners meer dan in 2001, toen we nog met 16 miljoen Nederlanders waren. Dat is een groei van bijna 32%. Alle Flevolandse gemeenten kregen in die periode meer inwoners. Met 6,3% was de groei het laagst in Noordoostpolder.

Maandag wordt de 17 miljoenste Nederlander verwelkomd. Waar de inschrijving in het bevolkingsregister plaatsvindt is niet bekend.

[https://localfocus2.appspot.com/56efb96032146]

reacties (9)

 • Frank

   

  Dan mag je wel eens leren lezen. Almere groeit wel degelijk. Niet meer zo hard als voorheen, maar elk jaar komen er nog inwoners bij.

  reageer
 • johan54

   

  regelmatige stroomstoring zorgen wel voor uitbreiding he. Groei bestaat uit buitenlanders die hier binnenkomen en nieuw geborenen. Zoveel zijn er dus niet bijgekomen in Almere, want het aantal baby's is beperkt en het AZC is te klein voor zoveel mensen

  reageer
 • Bert

   

  Hahaha het is nog geen 1 april hoor. Kijk in de CBS tabel. Elk jaar heeft Almere minder inwoners

  reageer
 • Kees

   

  Onzin. Almere groeit. Er is wel eens sprake van krimp geweest in maandcijfers (dus van de ene op de andere maand) maar in de jaarcijfers is er gewoon groei. Dit jaar haalt Almere zeer waarschijnlijk de 200.000.

  reageer
 • Bas

   

  En dat jaar in jaar uit steeds meer afgeblazen bouwprojecten. Groei is er zeker niet meer in Almere. De stad heeft ook niets te bieden. Logisch verval dus

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frank

   

  Nee hoor. Almere is de laatste jaren nog steeds gegroeid.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, vreselijke leegloop!!! Maar niet heus: slechts enkele tientallen.

  reageer
 • Maartje

   

  En niks op trots op te zijn. Trouwens de laatste 3 jaar op rij heeft Almere minder inwoners. Dus in plaats van dat Almere groeit, krimpt het. Die trend zal echt wel doorzetten want Almere is de laatste jaren uit en verre van hip. Vooral de koopkrachtigen trekken er massaal weg

  reageer
 • Jacob

   

  Het feit dat het inwoneraantal van Almere sedert 2001 met 48000 zielen is toegenomen behoeft niet noodzakelijkerwijs in te houden dat het inwonertaantal van Nederland in deze periode ook met 48000 zielen is toegenomen, tenzij deze 48000 zielen van buiten Nederland afkomstig zijn. Al met al geen feit om trots op te zijn, de verdere onleefbaarheid van Nederland neemt alleen maar toe.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert