Bespreking MFC in gemeenteraad opnieuw uitgesteld

SWIFTERBANT
De komst van het Multifunctioneel Centrum in Swifterbant is opnieuw uitgesteld. Burgemeester en wethouders hadden de gemeenteraad toegezegd, dat een voorstel over het MFC in februari in de raad behandeld zou worden. Inmiddels is besloten dat dit mei of juni wordt.

Er wordt al jaren gepraat over het MFC. Onderdeel van het plan is de bouw van dertig huurwoningen. Oost Flevoland Woondiensten heeft een half jaar geleden de handen van dit plan afgetrokken en sindsdien is de gemeente op zoek naar een andere partner.

Wethouder haalt planning niet
De VVD-fractie had in november gevraagd naar de stand van zaken. Wethouder Dirk Minne Vis zei toen dat er met diverse partijen werd gesproken over de sociale huurwoningen: ,"Er is een voorstel in maak over het vervolg, dat gepland staat voor behandeling in de raad van februari 2016."

In februari is het MFC niet besproken in de gemeenteraad. Volgens de gemeente neemt het college in april een besluit over het MFC Swifterbant. Vervolgens gaat het voorstel naar de raad.

reacties (3)

 • Hans

   

  Als een ontwikkelaar of OFW brood had gezien in het MFC was het wel gebouwd. Probleem is dat een amateur stichting een niet haalbaar plan heeft dat alleen gerealiseerd kan worden als de gemeente er miljoenen in stopt. De grond van het kombuis is al van de gemeente. Wat is het probleem om hier een seniorenflat te bouwen met op de begane grond bibliotheek/inloophuis?

  reageer
 • Esveen

   

  Och ja, het is maar Swifterbant en dan is de urgentie in Dronten niet zo hoog.

  reageer
 • mike

   

  Gewoon op doeken da MFC, en anders op de plek van het Kombuis neerzetten. En laat de Hoeksteen lekker zoals die nu is. Het symbool van Swifterbant.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert