Bespreking MFC in gemeenteraad opnieuw uitgesteld

SWIFTERBANT • Ma 21 maart 2016 | 19:34 • Maandag 21 maart 2016 | 19:34
De komst van het Multifunctioneel Centrum in Swifterbant is opnieuw uitgesteld. Burgemeester en wethouders hadden de gemeenteraad toegezegd, dat een voorstel over het MFC in februari in de raad behandeld zou worden. Inmiddels is besloten dat dit mei of juni wordt.

Er wordt al jaren gepraat over het MFC. Onderdeel van het plan is de bouw van dertig huurwoningen. Oost Flevoland Woondiensten heeft een half jaar geleden de handen van dit plan afgetrokken en sindsdien is de gemeente op zoek naar een andere partner.

Wethouder haalt planning niet
De VVD-fractie had in november gevraagd naar de stand van zaken. Wethouder Dirk Minne Vis zei toen dat er met diverse partijen werd gesproken over de sociale huurwoningen: ,"Er is een voorstel in maak over het vervolg, dat gepland staat voor behandeling in de raad van februari 2016."

In februari is het MFC niet besproken in de gemeenteraad. Volgens de gemeente neemt het college in april een besluit over het MFC Swifterbant. Vervolgens gaat het voorstel naar de raad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel